21.04.2017

Jyväskylän Kesälle eurooppalainen laatuleima

Jyväskylän Kesä –festivaalille on myönnetty Euroopan festivaaliyhdistys EFA:n (European Festivals Association) ”European Festival Label” –laatuleima. Tunnustus myönnetään festivaaleille, joiden katsotaan edustavan taiteellista laatua ja joilla on merkitystä niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

– Olemme todella iloisia siitä, että meidät on kelpuutettu eurooppalaisten laatufestivaalien joukkoon, Jyväskylän Kesän toiminnanjohtaja Tanja Rasi sanoo.

Valintaa perustellaan EFA:sta sillä, että vuonna 1956 perustettu Jyväskylän Kesä on kyennyt säilyttämään iästään huolimatta joustavan luonteensa ja asemansa Suomen monikulttuuristen festivaalien uranuurtajana. Viime vuosina festivaali on sisällyttänyt vuosittaiseen ohjelmaansa nykysirkusta, mimiikkaa ja klovneriaa.

– Jyväskylän Kesä on yksi Suomen ”grand old one” -festivaaleista. Olemme iloisia voidessamme kertoa, että se on valittu Effe-leiman ansaitsevien festivaalien joukkoon vuosiksi 2017 – 2018. Hakemus hyväksyttiin Euroopan festivaaliyhdistyksen kansainvälisessä juryssa suomalaisen edustajiston lausunnon perusteella, EFA:n presidentti Darko Brlek toteaa.

Jyväskylän Kesä järjestetään 5.-11.7.2017.

www.jyvaskylankesa.fi