10.05.2012

Jyväskylän Kesään saletisti edullisemmin

Jyväskylän Kesä on yksi harvoista suomalaisista festivaaleista, joka tarjoaa kesäistä ajanvietettä opiskelijoille, työttömille ja alle 16-vuotiaille alennetuin hinnoin.

Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaaleilla 10. – 15.7. on mahdollista kuulla, mitä kapinakenraaliksikin tituleeratulla Palefacella on sanottavana tai kokea kunnon naurupläjäyksen Sami Hedbergin ja muiden eturivin stand up -koomikoiden seurassa. Kilpajuoksussa nopeat syövät hitaat, sillä 12 euron Salettietu-lippuja on myynnissä vain 50 kappaletta merkittyä tapahtumaa kohti parhaattapahtumat.fi –verkkokaupassa 30.6. asti.

Salettietu-esityksissä mukana on muun muassa The Northern Governors, joka on uusi funkjazzin ultralahjakas kokoonpano. Jorma Kalevi Louhivuoren, Tuomo Prättälän, Osmo Ikosen ja kumppaneiden muodostamassa bändissä uuden sukupolven groove sykkii selkäytimestä asti. Paleface ja Räjähtävä Nyrkki puolestaan tarjoilee tuttua meininkiä, mutta Helsinki – Shangri-Laata isommin ja globaalimmin.

Kansainvälisillä tunnustuksilla palkitun Kulunka Teatron (ESP) André ja Dorine on täysin sanaton ja ajatuksia herättävä teos, joka esitetään suurella lämmöllä ja huumorilla. Liljan Loiston ja Alamaailman Vasaroiden peräkkäisillä keikolla Liljan Loisto tarjoilee kokoelman kansanmusiikkia, reggaeta ja balkansoundeja. Alamaailman Vasarat puolestaan yhdistelee menevää maailmanmusiikkia johonkin, jota he itse kutsuvat kebab-kosher-jazz-film-traffic-punkiksi.

Jyväskylän Kesään kurvaa myös Stand up Finlandian loistavien koomikoiden hulvaton roadtrip-kesäkiertue. Lavalle kapuavat Sami Hedberg, Pete Kosonen, Joni Koivuniemi, Tommi Mujunen, Zaani, Jape Grönroos sekä RudiRok tarjoilevat täysilaidallisen nauruhermojen kutkutusta.

Muita Salettietu-esityksiä Jyväskylän Kesässä ovat Sirkus Aikamoisen Aisti, Susanna Haaviston, Anna-Mari Kähärän ja Lea Pekkalan Tässä Iässä, UMO Stevie Wonder Night, Violons Barbares (MN, FRA, BUL), The New Rope String Band (UK) sekä Club For Fiven Rakastetut.

Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaali 10.-15.7.2012

Etusivu