26.02.2010

Jyväskylän Kesään kansainvälisiä vieraita Japanista, Yhdysvalloista ja Belgiasta

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä julkistaa lisää festivaaliohjelmastaan

Tunnelmointia ja taituruutta Tokiosta

Kesään saapuu kansainvälisesti menestynyt ja palkittu japanilainen ammattikuoro Tokyo Philharmonic Chorus. Kuoron repertuaari kattaa musiikin renessanssiajan teoksista Schönbergiin ja Ligetiin. Kesässä kuultava konsertti on kiinnostava yhdistelmä suomalaista ja japanilaisia kuoromusiikkia. Kuoron pääkapellimestari Chifuru Matsubara on vannoutunut Suomen ystävä ja työstää parhaillaan kirjaa Sibeliuksesta japaniksi.

Suolaista ja makeaa koko perheelle

Kesän sanattoman teatterin vieraaksi saapuu Belgian palkittu klovni-duo, Okidok, eli Xavier Bouvier ja Benoit Devos. Vaikea sanoa, miten he sen tekevät, mutta tämä kaksikko on ratkaissut sen maagisen yhtälön, kuinka viehättää kaiken ikäistä yleisöä. Heidän viimeisimmän teoksensa, Slips inside -esityksen kanssa kannattaa pitää varansa, sillä sitä katsoessa lipsahtaa helposti naurun puolelle. Duon taitopaletti kattaa niin miimin, tanssin kuin akrobatiankin. Ryhmä on esiintynyt aiemmin Jyväskylän Kesässä vuonna 2004.

Kotimaista klovneriaa edustaa ammattitaikuri Janne Raudaskosken sanaton teos Watti Walopää ja kadonnut hehku, jossa Watti-yölampun tyytyväisyys on tiessään kun se yhtenä yönä sammuu.

Cayennepippuria ja korianterin tuoksua

Tapahtumateltassa nostetaan kannat kattoon, kun multilahjakas, ensimmäistä kertaa Suomessa kuultava, Louisianan cajunin ja kreolimusiikin musiikin taitaja Cedric Watson & Bijou Creol (USA) astuvat lavalle. Ensimmäisellä soololevyllään vuoden 2008 Grammy ehdokkaaksi nousseen Watsonin täyteläisessä musiikissa on tuhti tujaus cayennepippura ja syvän etelän sykettä. Ennen muuta Cedric Watson & Bijou Creole on juurille kaivautuessaan huikea livebändi.

Teltan avajaiskonsertti on ikärajaton, koko perheen happening, jossa esiintyy vuonna 2010 Emma-gaalassa moninkertaisesti palkittu Anna Puu. Puun herkkyyttä ja aitoa läsnäoloa ylistävät sekä kriitikot että kuulijat. Samassa konsertissa esiintyy myös yhtye Belle Who, jonka solistina kuullaan jyväskyläläissyntyistä näyttelijä-laulaja Malla Malmivaaraa. Torstaina Tapahtumateltassa kuullaan 24.2. toisen soololevynsä ”Liaani ” julkaissutta Vuokko Hovattaa. Levyn vastaanotto täytti debyyttiesikoisen poikkeuksellisen korkealle nostamat jatko-odotukset.

Jyväskylän 55. Kesää vietetään 13.-18.7.2010. Nyt julkistettujen esitysten liput tulevat myyntiin 4.3. Festivaaliohjelma täydentyy kevään mittaan. Seuraava julkistus on 9.3.2010. Tarkat esiintyjä- ja aikataulutiedot löytyvät uudistuneilta nettisivuilta.

Etusivu