18.07.2011

Jyväskylän Kesä ylitti lipunmyyntitavoitteensa

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä päättyi sunnuntaina aurinkoisiin tunnelmiin. Festivaaliviikolla tuulet ja ukkoset toivat mukanaan niin helteitä kuin sadettakin. Sää ei haitannut sillä Kesän lipunmyynti tavoite ylitettiin. Maksullisiin esityksiin osallistui lähes 12 000 henkilöä, joka on kaksi tuhatta enemmän kuin edellisenä vuonna. Maksullisista ohjelmista 14 oli loppuunmyytyjä. Alustavien laskelmien mukaan festivaalin kokonaiskävijämäärä on noin 35 000 kävijää.

Tapahtumateltassa yleisöennätys ja tunnelma katossa

Festivaalin ykköspaikaksi muodostui viidettä vuotta Kampuksen kentän Kesän Tapahtumateltta. Teltan suosituimmiksi esiintyjiksi nousivat Tuomari Nurmio ja Paratiisin Puutarhaorkesteri, Jo Stance, Dallapé ja Stand up Finlandia!, jotka olivat kaikki loppuunmyytyjä.

Kansainvälisistä vieraista yleisöä kiinnosti portugalilaisten Mafalda Arnauthin ja Helder Moutinhon Casas do Fado. Myös ensimmäistä kertaa Suomessa esiintynyt Aurelio & Garifuna Soul Band nostatti teltan tunnelman kattoon.

Sanattoman teatterin esitykset loppuunmyytyjä

Sanattoman teatterin esityksistä eniten katsojia keräsi fyysisen teatterin Derevon Harlekiini. Pienen näyttämön esityksistä loppuunmyytyjä olivat ensimmäistä kertaa Suomessa esiintynyt Guérassim Dichlievin Mies ja matkalaukku, tanssin kantaesitykset OFF/Balancen Kynnyksellä, Hengenvaara – not for climbing ja Toivo, jotain lyhyttä. Katutanssista, breikistä ja nykytanssista koostuva Urban8 sai kaupunginteatterin täyden katsomon innostumaan.

Konserttikesän hienosta tarjonnasta yleisömagneetiksi nousi Keuruun kirkossa järjestetty Avajaiskonsertti, jota tähdittivät Sibelius-viulukilpailun voittaja Nikita Boriso-Glebsky, Jyväskylän Sinfonia ja kapellimestari Eri Klas.

Hyde Park – puhetta puistossa

Jyväskylän Kesän Hyde Park -puheohjelmassa pureuduttiin monikulttuurisuuteen, talouteen ja taiteeseen. Keskiviikon aiheena oli monikulttuurisuus: Ne vie meiltä työt – vai vievätkö?

Torstaina puhuttiin taloudesta teemalla Jatkuva talouskasvu – kannattaako siihen edes pyrkiä ja perjantaina taiteesta otsikolla Taiteella ei saa rikastua. Puheohjelma kiinnosti yleisöä ja kolmen päivänä aikana Kirkkopuistoon kerääntyi noin 400 keskustelijaa.

Lasten Kesä kasvatti suosiotaan

Myös Mäki-Matin perhepuistossa vietettävä Lasten Kesä kasvatti kävijämääräänsä ja päivittäiset tapahtumat kiinnostivat perheitä. Maksullisiin esityksiin osallistui lähes 1 000 henkeä. Ilmaistapahtumat ja sunnuntain koko perheen puistopäivä kokosivat perhepuistoon yhteensä noin 4 000 kävijää.

Jyväskylän Kesässä oli kuuden päivän aikana yli sata tapahtumaa. Konsertteja, maailmanmusiikkia, teatteria, tanssia, performanssia, mimiikkaa, komiikkaa, kursseja ja näyttelyjä. Palaute sekä katsojilta että esiintyjiltä oli poikkeuksellisen positiivinen. Festivaalin tapahtumat tarjosivat yleisölle lukuisia hienoja kohtaamisia.

Seuraava Jyväskylän Kesä järjestetään 10.-15.7.2012

Etusivu