03.07.2023

Jyväskylän Kesä: Suomen ainoat Neulefestarit jälleen Jyväskylässä 6.–9.7.2023

Jyväskylän Kesän Neulefestarit järjestetään Toivolan Vanhalla Pihalla 6.–9.7.2023. Neulefestarit on Lankakauppa Titityyn vuodesta 2016 järjestämä festivaali, joka tuo neulojia, suunnittelijoita ja käsityön ystäviä yhteen ympäri maailman. Festarit toteutetaan täysin Titityyn henkilökunnan ja talkoolaisten voimin.

Neulefestareille kokoontuvat suomen ykkösdesignerit, alan vaikuttajat ja sitoutuneet harrastajat. Viime kesänä päätapahtuma keräsi Toivolan Vanhalle Pihalle 6000 festarikävijää – kotimaisia langanvärjäreitä ja lähilankojen tuottajia unohtamatta.

Neulefestarit järjestetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa. Neulefestareiden taiteellinen johtaja ja yrittäjä Tiina Huhtaniemi kertoo, että odotukset tapahtumaa kohtaan ovat korkealla.

– Odotamme paikalle ennätysmäärää neulojia kaikkialta Suomesta sekä maailmalta. Aiemmat vuodet ovat kantaneet hedelmää ja herättäneet laajasti kansainvälistä kiinnostusta tapahtumaamme kohtaan. Kuten tiedämme, viime vuodet ovat koetelleet meitä kaikkia ja myös alan yrityksiä kovalla kädellä. Moni odottaa saavansa festareista toivoa ja iloa. Me haluammekin luoda hetkeksi pehmeän neulekuplan arjen keskelle, Huhtaniemi iloitsee.

Nelipäiväisen festivaalin päätapahtumapaikka on Toivolan vanha piha. Festivaalialueella on lähilankojen tuottajia ja langanvärjäreitä myymässä tuotteitaan, viihdyttävää ohjelmaa sekä mielenkiintoisia kursseja. Suositut, kaikille avoimet ja pääsymaksuttomat lankamarkkinat ovat auki perjantaina 7.7. kello 10-17 ja lauantaina kello 8.7. 10-17.

Monipuolinen ohjelma pitää sisällään esimerkiksi kaupungin halki kulkevan, jo perinteeksi muodostuneen Neuleparaatin, ohjelmalliset neuleillat perjantaina ja lauantaina sekä Fashion Unitin kanssa yhteistyössä järjestetyn muotinäytöksen, jossa on esillä tämän hetken ajankohtaisia neuleita useilta suunnittelijoilta.

Ajantasaiset tiedot festivaaliohjelmasta löytyvät Neulefestareiden nettisivuilta jyvaskylaknitfest.com. Kurssit ovat myynnissä Lankakauppa Titityyn verkkokaupassa osoitteessa titityy.fi. Laajasta kurssivalikoimasta löytyy varmasti jotakin kiinnostavaa niin aloittelijalle kuin edistyneellekin neulojalle. Lähes kaikki kurssit ovat täynnä, mutta yksittäisiä vapaita paikkoja löytyy vielä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Neulefestarit on osa Jyväskylän Kesä -monitaidefestivaalin ohjelmistoa. Jyväskylän Kesä on Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kulttuurifestivaali. Järjestyksessään 68. Jyväskylän Kesä järjestetään 5.–11.7.2023. Toivo-teemaisen festivaaliviikon monitaiteiseen ohjelmistoon kuuluu mm. teatteria, konsertteja, sirkusta, tanssia, elokuvia, keskusteluja, kursseja ja puistofestivaali Puistojuhlat. Vuonna 2022 Jyväskylän kaupungin yleisötapahtumapalkinnolla palkitulla festivaalilla kävi viimeksi yli 30 000 kävijää.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

16.04.2024

Hector esiintyy Jyväskylän Kesässä

Jyväskylän Kesän päätöskonsertissa 9. heinäkuuta nähdään yksi merkittävimmistä suomalaisista lauluntekijöistä, kun Paviljongin Encore-lavalle nousee Hector yhdessä His Powerband -yhtyeensä kanssa. Kyseessä on taiteilijan ensimmäinen vierailu Jyväskylän Kesä -festivaalilla, joka täyttää tänä vuonna 69 vuotta. Nostalgia…

16.02.2024

Jyväskylän Kesän empatian vuodet avaavat Yona ja Jyväskylä Sinfonia

Jyväskylän Kesän teemana on vuonna 2024 empatia. Festivaali avataan vahvasti jyväskyläläisin voimin, kun Paviljongin uunituoreelle Encore-lavalle nousevat Yona ja Jyväskylä Sinfonia. Ainutlaatuisen konsertin johtaa kapellimestari Taavi Oramo. Yonan viimeisin albumijulkaisu, Uni johon herään, palkittiin viime vuonna Kriitikoiden valinta -Emmalla ja…

17.01.2024

Jyväskylän Kesän Puistojuhlissa etsitään suomiräpin pääkaupunkia

Lounaispuistossa nähdään heinäkuussa yhdeksän huippuesiintyjää Pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä puistofestari Puistojuhlat tuo Jyväskylän Lounaispuistoon kahden päivän verran huippuartisteja. Festivaali toivottaa tervetulleeksi kaikenlaiset ja kaikenikäiset yleisöt. Puistojuhlien torstaissa esiintyvä Markus Krunegård on yksi viime vuosien rakastetuimpia…