14.02.2022

Jyväskylän Kesä: Puistojuhlissa 7.–8.7.2022 J. Karjalainen, Chisu ja seitsemän muuta huippunimeä

Pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä puistofestari Puistojuhlat tuo Jyväskylän Lounaispuistoon kahden päivän verran kotimaisia huippuartisteja. Festivaali julkisti tänään viisi uutta esiintyjää. Uusien julkistusten myötä festivaalin musiikillinen ohjelma on valmis.

Torstaina 7.7. Puistojuhlat käynnistyvät ikonisten laulaja-lauluntekijöiden ja tuoreempien taitureiden johdolla, kun Lounaispuiston lavalla nähdään J. Karjalainen, Yona, Arppa ja Lyyti. Rakastettu J. Karjalainen on pitkän uransa aikana tehnyt valtavan määrän kaikkien tuntemia kappaleita. Jo yhteensä kahdeksan albumia julkaissut Yona leikittelee taidokkaasti musiikin ja lyriikan eri genreillä ja luo ajatonta, monesta suunnasta ammentavaa poptaidetta. Laulaja-lauluntekijä Arppa on saanut kahdella albumillaan osakseen paitsi kriitikoiden ylistystä, myös yleisön fanitusta. Arpan musiikki on kielellisesti kiehtovaa, trendeistä piittaamatta omassa uomassaan kulkevaa poprockia. Tämän hetken kiinnostavimpiin uusiin laulaja-lauluntekijöihin kuuluu myös Lyyti, jonka runoelmapop on kaunista, lyyrisesti viehättävää ja puhuttelevaa.

Perjantaina 8.7. juhlat jatkuvat elektronisemmissa merkeissä Chisun, Jesse Markinin, Pambikallion, Louie Bluen ja Mallan tahtiin. Chisu on yksi Suomen menestyneimmistä popartisteista. Chisu on ilmoittanut lopettavansa soolouransa, joten Puistojuhlat saattaa olla viimeisiä mahdollisuuksia nähdä artistin keikka. Kriitikoiden ylistämä, Teosto- ja Emma-palkittu Jesse Markin on vakuuttanut kansainvälisellä, monista tyylilajeista ammentavalla popillaan. Näyttelijänä tunnettu Malla Malmivaara on viime vuonna julkaistun albuminsa myötä osoittanut olevansa myös tyylitietoinen, taidokas muusikko. Mallan suomenkielinen elektropop on hillityn tyylikästä, kuulasta ja tanssittavaa. Pambikallio kuuluu viime vuoden seuratuimpiin indie-tulokkaisiin, vaikka yhtye on julkaissut vasta neljä singleä. Psykepop-duo viimeistelee tällä hetkellä esikoisalbumiaan. Lupaava kotimainen tulokas on myös Louie Blue, jonka tuoreet rnb-vaikutteiset, kansainvälisesti uskottavat singlet antavat odottaa paljon artistin maaliskuussa julkaistavalta albumilta.

Tänä vuonna viidettä kertaa järjestettävä Puistojuhlat on suuri elämys inhimillisessä mittakaavassa. Upeiden esiintyjien lisäksi kaksipäiväisellä festarilla nautitaan monipuolisesta alueohjelmasta ja laadukkaista ravintolapalveluista. Puistojuhlien tapahtumapaikkana toimii tunnelmallinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Lounaispuisto. Puistojuhlat järjestää monitaidefestivaali Jyväskylän Kesä.

Puistojuhlien yhden ja kahden päivän liput ovat myynnissä Jyväskylän Kesän verkkokaupassa osoitteessa jyvaskylankesa.fi ja puistojuhlat.fi.

Puistojuhliin pääsevät tänäkin vuonna myös alle 18-vuotiaat. Alle 18-vuotiaan lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn festivaalin ikärajattomalle alueelle.

Puistojuhlien päiväkohtainen ohjelma:

Torstai 7.7.

J. Karjalainen, Lyyti, Arppa, Yona

Perjantai 8.7.

Chisu, Jesse Markin, Pambikallio, Louie Blue, Malla

Lippujen hinnat

2 päivää 85 € / 59 €
1 päivä 46 € / 32 €

Puistojuhlat on osa monitaidefestivaali Jyväskylän Kesää, joka järjestetään 6.–12.7.2022. Jyväskylän Kesän ohjelmisto koostuu mm. kevyestä ja klassisesta musiikista, teatterista, koko perheen ohjelmasta sekä puheohjelmasta.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

19.01.2023

Jyväskylän Kesä: Puistojuhlissa 6.–7.7.2023 listaykkönen Sexmane ja 8 muuta huippunimeä

Pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä puistofestari Puistojuhlat tuo Jyväskylän Lounaispuistoon kahden päivän verran kotimaisia huippuartisteja. Festivaali julkisti tänään kahdeksan artistia, yksi iso yllätys on luvassa helmikuun lopussa. Puistojuhlien torstaissa Antti Aution voimakkaat ja vilpittömät kappaleet kaipuusta…

Lue lisää

21.12.2022

Jyväskylän Kesän toivon vuoden avaa Linda Fredriksson

Heinäkuussa järjestettävän kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesän teemana on vuonna 2023 toivo. Festivaaliviikko avataan yhdeksi maamme valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista nousseen Linda Fredrikssonin ainutlaatuisella esiintymisellä. Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasaliin rakentuvassa kokonaisuudessa koetaan tunnelmia sekä Fredrikssonin palkitulta Juniper-levyltä…

Lue lisää