12.02.2020

Jyväskylän Kesä: Puistojuhlien ohjelmaa julki: paluun tehneet 22-Pistepirkko ja Plutonium 74, Anssi Kela, Ruusut sekä viisi muuta kotimaista huippua

Puistojuhlat tulevat jo kolmatta kertaa! Kolmipäiväinen festivaali tuo Jyväskylän Lounaispuistoon kotimaisen popmusiikin huippunimiä 2.–4.7.2020. Puistojuhlissa esiintyvät seuraavat yhdeksän artistia ja yhtyettä: 22-Pistepirkko, Plutonium 74, Ruusut, Anssi Kela, Antti Autio, Stepa & Heimo Ilman Menneisyyttä, Muuan Mies, Räjäyttäjät ja The Hearing. Lisää julkistuksia on luvassa lähiviikkoina.

Lounaispuiston lavalle nousevat tauolta palanneet kulttiyhtyeet 22-Pistepirkko ja Plutonium 74. Jo vuonna 1980 perustettu 22-Pistepirkko kuuluu maamme arvostetuimpiin vaihtoehtorockin yhtyeisiin. Monen vuoden tauolta palannut yhtye on helppo tunnistaa omaperäisestä soundistaan. Plutonium 74:n tuotantoa on nimitetty psykedeeliseksi rytmimusiikiksi. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Pasilasta Kallioon vuonna 2003 ja saavutti nopeasti kulttistatuksen ja huikean livebändin maineen. Plutonium 74 työstää tällä hetkellä kolmatta levyään.

Puistojuhlissa nähdään myös joukko taidokkaita tarinankertojia: Anssi Kela, Antti Autio, Stepa ja Muuan Mies. Lukuisista hiteistään tunnettu Anssi Kela on kiistatta aikamme menestyneimpiä kotimaisia artisteja. Uudempaa polvea edustaa Antti Autio, joka on raikkaalla lyriikallaan ja polveilevalla kitaroinnillaan noussut viime vuosina arvostetuksi laulaja-lauluntekijäksi. Stepa on julkaissut kuusi albumia ja tullut tunnetuksi positiivisuudestaan ja kauniista flowstaan. Räppäri esiintyy Lounaispuistossa Heimo Ilman Menneisyyttä -bändin kanssa. Rytmimusiikkia ja iskelmävaikutteita yhdistelevä Muuan Mies on vakuuttanut kuulijansa vilpittömillä, koskettavilla lyriikoillaan. Yhtye julkaisi tammikuun lopussa uuden albumin Onni.

Lisäksi Puistojuhlissa esiintyvät Ruusut, The Hearing ja Räjäyttäjät. Elektropop-yhtye Ruusuista puhutaan suomalaisen popmusiikin uudistajana ja pelastajana. Suomen suurimmilla festivaaleilla nähty yhtye palkittiin viime vuonna Kriitikoiden valinta -Emmalla. The Hearing on Ruusuissa vaikuttavan Ringa Mannerin sooloprojekti. The Hearing palkittiin tammikuussa Indie Awards -tapahtumassa vuoden indieartistina. Jyväskylässä perustettu Räjäyttäjät on tullut tunnetuksi vauhdikkaista live-esiintymisistään ja suomenkielisestä jytärockistaan. Trion uusi levy III on kerännyt ylistäviä arvioita.

Puistojuhlien loput esiintyjät ja päiväkohtainen ohjelma julkaistaan lähiviikkoina. Kolmen päivän liput ovat myynnissä Jyväskylän Kesän verkkokaupassa ja Lippupisteen toimipisteissä. Puistojuhlien ikäraja on 18 vuotta.

Puistojuhlat on osa monitaidefestivaali Jyväskylän Kesää, joka järjestetään 1.–7.7.2020. Jyväskylän Kesän ohjelmisto koostuu mm. kevyestä ja klassisesta musiikista, teatterista, koko perheen ohjelmasta sekä laajasta ympäristöteemaisesta puheohjelmasta.