21.02.2020

Jyväskylän Kesä: Puistojuhlien ohjelma täydentyy: yhteisalbumin julkaisevat Paperi T ja Khid sekä Emma-palkittu Jesse Markin Lounaispuistoon

Puistojuhlien ohjelma täydentyy kahdella urbaanin musiikin ajankohtaisella tapauksella. Heinäkuussa Lounaispuistossa nähdään yhteisalbumin julkaisevat Paperi T ja Khid sekä kaksi Emmaa voittanut Teosto-palkintoehdokas Jesse Markin.

Paperi T ja Khid julkaisevat 20.3. HBD RIP -nimisen yhteisalbumin. HBD RIP on Paperi T:n ja Khidin toinen yhteislevy: artistit julkaisivat jo vuonna 2013 Ex ovis pullus non natis serò fit ullus -nimisen EP:n. Sittemmin Paperi T nousi Malarian pelko -albumillaan pop-ilmiöksi ja on tavoittanut laajan kuulijakunnan myös hiphop-fanien ulkopuolelta. Tuottaja-räppäri Khid tunnetaan myös DJ Kridlokkina.

Jesse Markin on vakuuttanut elektroa, indietä ja hiphopia yhdistelevällä esikoisalbumillaan sekä yleisön että kriitikot. Markin palkittiin tänä vuonna Emma-gaalassa vuoden tulokkaana ja kriitikoiden valintana sekä heti perään Femmagaalassa viime vuoden merkittävimpänä artistina. Jesse Markin on Folk-albumillaan ehdolla myös Teosto-palkinnon saajaksi.

Puistojuhlia juhlitaan Jyväskylän Lounaispuistossa kolmena päivänä, 2.–4.7.2020. Puistossa esiintyvät lisäksi Anssi Kela, 22-Pistepirkko, Ruusut, Plutonium 74, Räjäyttäjät, Muuan Mies, Stepa & Heimo Ilman Menneisyyttä, Antti Autio ja The Hearing.

Kolmen päivän liput ovat myynnissä Jyväskylän Kesän verkkokaupassa ja Lippupisteen toimipisteissä. Puistojuhlien ikäraja on 18 vuotta.

Puistojuhlat on osa monitaidefestivaali Jyväskylän Kesää, joka järjestetään 1.–7.7.2020. Jyväskylän Kesän ohjelmisto koostuu mm. kevyestä ja klassisesta musiikista, teatterista, koko perheen ohjelmasta sekä laajasta ympäristöteemaisesta puheohjelmasta.