16.05.2017

Jyväskylän Kesä: Paula Koivuniemi klassisena

Paula Koivuniemi esiintyy Jyväskylän kesässä yhdessä Lasse Hirvi -orkesterin ja sellokvartetin kanssa.

Kesällä 70 vuotta täyttävä iskelmä-kuningatar Paula Koivuniemi sanoo kiertäneensä rock- ja pop festivaaleja tarpeeksi. Nyt on aika tehdä toisenlaisia juttuja. Yksi tällainen juttu on Jyväskylän Kesässä kuultava Rakkaudesta-konsertti.

Koivuniemi julkaisi vuonna 2010 levyllisen suomalaisten miesartistien rakkauslauluja.

Vaikka kappaleet oli pääsääntöisesti lainattu rockista, levy ei yrittänyt kosiskella nuorta rockyleisöä. Tavoitteet ja saavutukset olivat paljon kunnianhimoisemmat. Kappaleet sovitettiin klassisiksi ja levylle annettiin nimi Rakkaudesta. Koivuniemi tulkitsee levyllä muun muassa Eppu Normaalin, Juice Leskisen ja Sielunveljien kappaleita.

– Sitä ohjelmistoa ei ole todellakaan kulutettu loppuun. Olen levynjulkaisukiertueen jälkeen laulanut levyltä vain Peltirumpua, Koivuniemi sanoo.

Hän kertoo olevansa itsekin innoissaan siitä, että saa palata tämän ohjelman pariin.

– Hienoa, että Jyväskylän Kesä otti juuri tämän konsertin ohjelmaansa.

Koivuniemen konsertin musiikista vastaa Jyväskylän kaupunginteatterin kapellimestari Lasse Hirven bändi sellokvartetilla vahvistettuna. Sellot ovat mukana Koivuniemen toiveesta.

– Pidän paljon sellon äänestä. Viulukin on kaunis, mutta sello on pehmeämpi ja voimakkaampi.

Lasse Hirvi soittaa orkesterissaan kosketinsoittimia, Johannes Lintunen kitaraa, Veli-Matti Silanterä bassoa, Hannu Leppänen rumpuja ja lyömäsoittimia. Sellokvartettiin kuuluvat Saara Hakala, Hanna Timonen, Emilia Mäntylä ja Matleena Vuori.

Paula Koivuniemi: rakkaudesta perjantaina 7.7. klo 21.30 Jyväskylän Kesän Teltassa kampuksen kentällä.

Jyväskylän Kesä järjestetään 5.-11.7.2017.

www.jyvaskylankesa.fi