29.05.2012

Jyväskylän Kesä on kaupunkifestari keskellä kesälomaa

Koulut päättyvät ja kauan odotettu kesäloma on täällä. Heinäkuun toisella viikolla popot kannattaa suunnata kimpassa kohti Jyväskylän Kesä -kaupunkifestivaalia, joka tarjoaa monenlaista ohjelmaa myös alle 18–vuotiaille.

Stand up Finlandian loistavien koomikoiden hulvaton roadtrip-kesäkiertue kurvaa myös nuorten iloksi Jyväskylän Kesän Telttaan. Kenenpä kesäkalenterissa ei olisi tilaa kunnon naurupläjäykselle, kun lavalle kapuavat Sami Hedberg, Pete Kosonen, Joni Koivuniemi, Tommi Mujunen, Zaani, Jape Grönroos sekä RudiRok. Harvinaisempi yli 13–vuotiaille nuorille suunnattu keikka tarjoilee täyslaidallisen hyvää settiä, jota ei kannata jättää välistä. Kampuksen kenttä la 14.7. klo 16 (k-13).

Sirkusfaneille tarjolla on kahden loistavan sirkusryhmän esityksiä. Paikallisen Circus Uusi Maailman Kerrostalo edustaa nykysirkuksen, parkourin ja akrobatian sekä musiikin, valon ja tanssin ennakkoluulotonta yhdistelmää. Unihalvaus on teoksen keskeinen sisällöllinen elementti, jonka lisäksi esityksessä juostaan seinillä, magnetisoidutaan toisiin ihmisiin, kieputaan kankaissa ja juhlitaan elämää. Jyväskylän Valorinne pe 13.7. ja la 14.7. klo 21 sekä su 15.7. klo 18.

Pääkaupunkiseudun nuorista aikuisista koostuva Sirkus Aikamoinen tarjoilee sirkusta parhaimmillaan: jongleerausta, heittovoltteja, Cyr-renkaita ja akrobatiaa. Sirkusryhmän Aisti-teos on visuaalinen, yllätyksellinen ja mustalla huumorilla maustettu pienten tarinoiden kokonaisuus. Tammikuussa 2010 Sirkus Aikamoinen valittiin Euroopan kymmenen lupaavimman uuden sirkusprojektin joukkoon. Jyväskylän kaupunginteatteri, Suuri näyttämö la 14.7. klo 19.

Ennennäkemättömän vapaa ja improvisoitu Payback Jam on sen sijaan yhtä kuin loistobändit, viileät DJ:t ja katutanssin huiput. Soul Valpio yhtyeineen ja jamien oma housebändi Payback Massive Orchestra tarjoilevat rytmejä aina funkista jazziin ja hiphopista souliin. Näihin supersuosittuihin jameihin on mahdollista osallistua itsekin tai vain istahtaa alas nauttimaan hyvästä meiningistä. Aalto-Sali la 14.7. klo 15–21.

Lisäksi Circus Uusi Maailman nykysirkuskurssilla on mahdollista kokeilla omia sirkustaiteilijaan kykyjään. Yli 13–vuotiaille soveltuvalla kaksipäiväisellä kurssilla opitaan pariakrobatiaa, ilma-akrobatiaa, jongleerausta ja tasapainoilua. Kurssille mahtuu enintään 30 osanottajaa. Parkoursali Loikkaamo ti 10.7. – ke 11.7.

Stand up Finlandian ja Sirkus Aikamoisen esityksiin on opiskelijoilla tai alle 16–vuotiailla mahdollisuus ostaa Salettietu-lippuja vain 12 euron hintaan. Nopeus on kuitenkin valttia, sillä lippuja on myynnissä vain 50 kpl / merkitty tapahtuma parhaattapahtumat.fi –verkkokaupassa 30.6. asti. Näihin esityksiin sekä Circus Uusi Maailman esitykseen on tarjolla myös muita etuja opiskelijoille ja alle 16–vuotiaille.

Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaali 10. – 15.7.2012

Etusivu