21.06.2017

Jyväskylän Kesä: Kesäkadun esiintyjäkaarti on julkistettu

Kesäkadun täyttää musiikki, teatteri ja kielenkantojen kutkutus

Jyväskylän Kesän Mitä noi tekee?! -katuohjelma uudistuu tänä vuonna Kesäkaduksi.  Ohjelmistoon haki avoimessa haussa yhteensä 46 monipuolista ehdokasta, joista rajallisten resurssien puitteissa mukaan valikoitui 16.

Tapahtumapaikkoina toimii Kauppakadun lisäksi muun muassa Lounaispuisto, Teeleidi ja Verso.

Perinteen mukaisesti keskiviikosta lauantaihin Kompassilla nähdään ja kuullaan Jyväskylän Kesän artistien esityksiä ja haastatteluita klo 12 alkaen.

Kesäkadulla tavataan muun muassa Kielibaari, musiikki-installaatioita luova dj Sonja Vectomov  ja Jyväskylän Kesän Neulefestarit.

Kielibaari tarjoaa kaikille suomen kielen janoisille mahdollisuuden päästä testaamaan suomen kielen taitojaan ja keskustelemaan kielen kiemuroista.

Sonja Vectomov on yhden naisen audio-visuaalinen show, joka koostuu omalaatuisesta tanssittavasta elektronisesta musiikista jossa yhdistyy klassiset soittimet ja elektroniikka. Vectomov rakentaa jokaisen konsertin ajaksi installaation, joka usein muistuttaa vanhaa salonkia/olohuonetta, jossa hänen esityksensä muuttuu osaksi lyhytaikaista taideteosta.

Vectomovin konsepti on tuottaa ainutlaatuinen “Gesamtkunstwerk”, jossa hän venyttää tyypillisen elektronisen klubiskenen rajoja visuaalisten taiteiden, kirjallisuuden ja teatterin puolelle.

Kesäkadun ohjelmaan kuuluu myös toista kertaa järjestettävä Jyväskylän Kesän Neulefestarit. Luvassa on uusia ja jännittäviä kursseja, neulestaroja ympäri maailman, hipellettäviä herkkuja pursuava torialue, illanviettoja, juhlahumua ja festaritunnelmaa!

Kesäkatu koostuu maksuttomasta ja pienen pääsymaksun ohjelmasta.

Pääsymaksullisia ohjelmia ovat Jyväskylän Huoneteatterilla järjestettävät Naisen tila -tapahtuma ja Company Uusi Maailman esitys CUM BOYS vol 3. – CUM IN sekä Toivon tuolla puolen -elokuva JAMK:n Valjakka-Salissa.

Kesäkadun koko ohjelmisto on luettavissa osoitteessa:

http://jyvaskylankesa.fi/ohjelma/kesakatu/

Muutama esiintymispaikka varmistuu vielä lähempänä festivaalia.

Jyväskylän Kesä järjestetään  5.-11.7.2017.

www.jyvaskylankesa.fi