19.11.2021

Jyväskylän Kesä julkisti esiintyjiä ja teemansa

Järjestyksessään 67. Jyväskylän Kesä -festivaali järjestetään 6.–12.7.2022. Jyväskylän Kesä on noussut aina uudelleen otsikoihin maailman suuria trendejä ennakoivilla teemoillaan. Ensi vuoden teema on liike. Ohjelmistossa painotetaan teoksia, jotka pohjaavat vahvasti liikkeeseen sen eri muodoissa. Teemaa käsitellään sekä esittävän taiteen, näyttelyiden että ajassa kiinni olevan puheohjelmiston kautta.

“Tapahtumamme teema on jälleen ajankohtainen, tulevaan kurkottava ja uusia yhteyksiä synnyttävä. Mitä on liike esimerkiksi klassisessa musiikissa? Entä mikä on fyysisessä, sanattomassa teatterissa se mystinen voima ja sen ajankohtaisin muoto? Rakennamme nyt suurella innolla täyttä, laajaa festivaaliohjelmistoa haastavien koronavuosien jälkeen.” iloitsee Jyväskylän Kesän toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju.

Yhdessä Suomen suurimmista monitaiteisista tapahtumista koetaan jälleen valtava joukko eri taidemuotoja: teatteria, musiikkia, tanssia, elokuvaa, lastenkulttuuria, performanssia, sanataidetta ym. Festivaali on erinomainen paikka tutustua uusiin ilmiöihin ja kokea ainutlaatuisia ja yllättäviä teoksia.

 

Linda Fredrikssonin huippujazzia Jyväskylän Kesässä

Moposta, Ricky-Tick Big Bandista ja Superpositionista tuttu Linda Fredriksson on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista.

Fredriksson julkaisi vastikään soolouransa ensimmäisen albumin Juniper, joka on saanut osakseen loistavia arvosteluja sekä suitsutusta. Linda Fredrikssonin musiikissa yhdistyvät vähäeleinen singer-songwriter-estetiikka, jazz ja improvisoitu musiikki.

Jyväskylän Kesässä tästä korkealuokkaisesta jazzista päästään nauttimaan sunnuntaina 10.7. tunnelmallisessa Kulttuuritalo Villa Ranassa. Fredrikssonin ohella kokoonpanossa soittavat huippumuusikot Tuomo Prättälä, Mikael Saastamoinen ja Olavi Louhivuori.

Konsertin liput tulevat myyntiin vuoden loppuun mennessä.

 

Puistojuhlat tulee taas!

Osana Jyväskylän Kesä -festivaaliviikkoa koetaan pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä puistofestari Puistojuhlat. Viidettä kertaa järjestettävä festari on suuri elämys inhimillisessä mittakaavassa. Tapahtumassa esiintyy yhdeksän kotimaista huippuartistia, mm. Chisu, J. Karjalainen, Lyyti ja Jesse Markin.

Upean artistikattauksen lisäksi kaksipäiväisellä festarilla nautitaan monipuolisesta alueohjelmasta ja laadukkaista ravintolapalveluista. Puistojuhlat järjestetään 7.–8. heinäkuuta, ja sen tapahtumapaikkana toimii tunnelmallinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Lounaispuisto.

Festivaalit valmistautuvat palaamaan normaaliin

Jyväskylän Kesä on yksi harvoista kesäfestivaaleista, joka järjestettiin myös koronavuosina 2020 ja 2021. Tapahtuman katkeamaton, vuosittainen tarina on jatkunut aina vuodesta 1956 lähtien.

Vuodelta 2022 odotetaan normaalia, isojen yleisöjen ja kansainvälisten vieraiden vuotta. Lisää julkistuksia monitaiteisesta ohjelmasta tehdään loppuvuoden aikana.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

16.04.2024

Hector esiintyy Jyväskylän Kesässä

Jyväskylän Kesän päätöskonsertissa 9. heinäkuuta nähdään yksi merkittävimmistä suomalaisista lauluntekijöistä, kun Paviljongin Encore-lavalle nousee Hector yhdessä His Powerband -yhtyeensä kanssa. Kyseessä on taiteilijan ensimmäinen vierailu Jyväskylän Kesä -festivaalilla, joka täyttää tänä vuonna 69 vuotta. Nostalgia…

16.02.2024

Jyväskylän Kesän empatian vuodet avaavat Yona ja Jyväskylä Sinfonia

Jyväskylän Kesän teemana on vuonna 2024 empatia. Festivaali avataan vahvasti jyväskyläläisin voimin, kun Paviljongin uunituoreelle Encore-lavalle nousevat Yona ja Jyväskylä Sinfonia. Ainutlaatuisen konsertin johtaa kapellimestari Taavi Oramo. Yonan viimeisin albumijulkaisu, Uni johon herään, palkittiin viime vuonna Kriitikoiden valinta -Emmalla ja…

17.01.2024

Jyväskylän Kesän Puistojuhlissa etsitään suomiräpin pääkaupunkia

Lounaispuistossa nähdään heinäkuussa yhdeksän huippuesiintyjää Pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä puistofestari Puistojuhlat tuo Jyväskylän Lounaispuistoon kahden päivän verran huippuartisteja. Festivaali toivottaa tervetulleeksi kaikenlaiset ja kaikenikäiset yleisöt. Puistojuhlien torstaissa esiintyvä Markus Krunegård on yksi viime vuosien rakastetuimpia…