19.11.2021

Jyväskylän Kesä julkisti esiintyjiä ja teemansa

Järjestyksessään 67. Jyväskylän Kesä -festivaali järjestetään 6.–12.7.2022. Jyväskylän Kesä on noussut aina uudelleen otsikoihin maailman suuria trendejä ennakoivilla teemoillaan. Ensi vuoden teema on liike. Ohjelmistossa painotetaan teoksia, jotka pohjaavat vahvasti liikkeeseen sen eri muodoissa. Teemaa käsitellään sekä esittävän taiteen, näyttelyiden että ajassa kiinni olevan puheohjelmiston kautta.

“Tapahtumamme teema on jälleen ajankohtainen, tulevaan kurkottava ja uusia yhteyksiä synnyttävä. Mitä on liike esimerkiksi klassisessa musiikissa? Entä mikä on fyysisessä, sanattomassa teatterissa se mystinen voima ja sen ajankohtaisin muoto? Rakennamme nyt suurella innolla täyttä, laajaa festivaaliohjelmistoa haastavien koronavuosien jälkeen.” iloitsee Jyväskylän Kesän toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju.

Yhdessä Suomen suurimmista monitaiteisista tapahtumista koetaan jälleen valtava joukko eri taidemuotoja: teatteria, musiikkia, tanssia, elokuvaa, lastenkulttuuria, performanssia, sanataidetta ym. Festivaali on erinomainen paikka tutustua uusiin ilmiöihin ja kokea ainutlaatuisia ja yllättäviä teoksia.

 

Linda Fredrikssonin huippujazzia Jyväskylän Kesässä

Moposta, Ricky-Tick Big Bandista ja Superpositionista tuttu Linda Fredriksson on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista.

Fredriksson julkaisi vastikään soolouransa ensimmäisen albumin Juniper, joka on saanut osakseen loistavia arvosteluja sekä suitsutusta. Linda Fredrikssonin musiikissa yhdistyvät vähäeleinen singer-songwriter-estetiikka, jazz ja improvisoitu musiikki.

Jyväskylän Kesässä tästä korkealuokkaisesta jazzista päästään nauttimaan sunnuntaina 10.7. tunnelmallisessa Kulttuuritalo Villa Ranassa. Fredrikssonin ohella kokoonpanossa soittavat huippumuusikot Tuomo Prättälä, Mikael Saastamoinen ja Olavi Louhivuori.

Konsertin liput tulevat myyntiin vuoden loppuun mennessä.

 

Puistojuhlat tulee taas!

Osana Jyväskylän Kesä -festivaaliviikkoa koetaan pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä puistofestari Puistojuhlat. Viidettä kertaa järjestettävä festari on suuri elämys inhimillisessä mittakaavassa. Tapahtumassa esiintyy yhdeksän kotimaista huippuartistia, mm. Chisu, J. Karjalainen, Lyyti ja Jesse Markin.

Upean artistikattauksen lisäksi kaksipäiväisellä festarilla nautitaan monipuolisesta alueohjelmasta ja laadukkaista ravintolapalveluista. Puistojuhlat järjestetään 7.–8. heinäkuuta, ja sen tapahtumapaikkana toimii tunnelmallinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Lounaispuisto.

Festivaalit valmistautuvat palaamaan normaaliin

Jyväskylän Kesä on yksi harvoista kesäfestivaaleista, joka järjestettiin myös koronavuosina 2020 ja 2021. Tapahtuman katkeamaton, vuosittainen tarina on jatkunut aina vuodesta 1956 lähtien.

Vuodelta 2022 odotetaan normaalia, isojen yleisöjen ja kansainvälisten vieraiden vuotta. Lisää julkistuksia monitaiteisesta ohjelmasta tehdään loppuvuoden aikana.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

14.04.2022

Jyväskylän Kesän ohjelma täydentyy: Saara Aalto, Anneli Saaristo ja Pariisin Kevät

Jyväskylän Kesän 6.–12.7. ohjelmisto täydentyy. Jyväskylän yliopiston päärakennuksella nähdään kansainvälisestä laulukilpailumenestyksestään tunnettu Saara Aalto ja monipuolinen tulkitsija Anneli Saaristo. Lisäksi kuullaan uusia tulkintoja rakastetuista Georg Malmsténin lastenlauluista. Puistojuhlien esiintyjäkattaus täydentyy Pariisin Kevät -yhtyeellä. Saara Aalto…

Lue lisää

28.03.2022

Jyväskylän Kesässä maailmanluokan sanatonta teatteritaidetta ja Suomen huippuja

Jyväskylän Kesän esittävän taiteen ohjelmistossa nähdään tämän hetken kansainvälisesti kiinnostavinta sanatonta teatteria, kotimaisen huippuryhmän Circo Aereon kiitelty teos Hetki, 55 sekä luonnon monimuotoisuuden kriisiä tieteen ja esittävän taiteen keinoilla käsittelevä Vähin äänin. Lipunmyynti esityksiin alkaa…

Lue lisää

14.02.2022

Jyväskylän Kesä: Puistojuhlissa 7.–8.7.2022 J. Karjalainen, Chisu ja seitsemän muuta huippunimeä

Pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä puistofestari Puistojuhlat tuo Jyväskylän Lounaispuistoon kahden päivän verran kotimaisia huippuartisteja. Festivaali julkisti tänään viisi uutta esiintyjää. Uusien julkistusten myötä festivaalin musiikillinen ohjelma on valmis. Torstaina 7.7. Puistojuhlat käynnistyvät ikonisten laulaja-lauluntekijöiden ja…

Lue lisää