01.07.2020

Jyväskylän Kesä alkaa tänään: festivaalin avaa ulkoministeri Pekka Haavisto

65-vuotias monitaidefestivaali Jyväskylän Kesä on yksi harvoista tänä kesänä toteutuvista festivaaleista. Festivaalin teema on tänä vuonna ympäristö. Jyväskylän Kesä alkaa keskiviikkona 1.7. radio-ohjelmistolla, jonka avaa ulkoministeri Pekka Haaviston tervehdys.

Radio-ohjelmassa kuullaan paitsi teatteritaidetta ja toimitustyötä yhdisteleviä artistihaastatteluja Kaj Chydeniuksesta lähtien, myös ympäristöteemaista puheohjelmaa. Ympäristöohjelman vieraina kuullaan mm. Sitran Mari Pantsaria ja ympäristöahdistuksen tutkimuksestaan tunnettua Panu Pihkalaa. Festivaalihistoriaan 60-luvulta alkaen johdattavat entiset Jyväskylän Kesän tekijät, kuten emeritus suurlähettiläs Mikko Pyhälä.

Konserttiohjelmistossa nautiskellaan maamme menestynempien pianistien teoksista ja tulkinnoista: Beethovenin pianosonaatteja kuullaan Olli Mustosen esittämänä tänään keskiviikkona sekä torstaina 2.7. Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto esittävät perjantaina 3.7. korona-aikana alkunsa saaneen teoksensa Sävel ja Sanat. Sunnuntaina 5.7. Iiro Rantala kertoo näkemyksensä Suomen vuodenkierrosta My Finnish Calendar -konsertissa.

Lauantaina 4.7. juhlitaan Puistojuhlia Jesse Markinin, The Hearingin ja Räjäyttäjien johdolla. Ulkoilmafestivaali Jyväskylän Lounaispuistossa on tänä vuonna sriimifestivaalin ja livetapahtuman fuusio, joka taatusti poikkeaa tavallisesta festivaalikokemuksesta. Paikan päälle Lounaispuistoon myydään rajattu määrä lippuja yleisölle, ja festivaali myös striimataan kokonaisuudessaan. Tapahtuman juontavat suomi-indien erikoishahmot Jaakko Laitinen ja Kalevi Suopursu, ja keikkojen välissä esiintyjät pääsevät juontajakaksikon haastatteluun. Striimi on kaikille avoin ja sitä voi seurata veloituksetta. Linkki striimiin julkaistaan Jyväskylän Kesän verkkosivuilla lähipäivinä.

www.jyvaskylankesa.fi
www.facebook.com/JyvaskylanKesa
www.instagram.com/JyvaskylanKesa
www.twitter.com/JyvaskylanKesa