25.02.2016

Jyväskylän Kesän 12.-17.7. pääohjelmisto täydentyy konserttien, sanattoman teatterin ja Teltan esintyjillä

Baritoni Waltteri Torikka nousi hetkessä kansansuosioon voitettuaan viime keväänä Tähdet, Tähdet -televisio-ohjelman. Voiton jälkeen solmittu levytyssopimus Warner Musicin kanssa poiki Sydän -levyn yhdessä Jyväskylä Sinfonian kanssa. Levy on myynyt jo platinaa. Korpilahden kirkossa keskiviikkona 13.7. pidettävässä konsertissa Torikan parina esiintyy pianisti Marko Hilpo. Ohjelmassa hengellistä musiikkia, Sibeliusta, Rautavaaraa ja muuta klassista.

Pitkän uran tehnyt Pentti Hietanen on monipuolinen laulaja, jolle sopii niin oopperaroolit, kirkolliset teokset, operetti- ja musikaaliroolit kuin viihde- ja rockmusiikkikin. Kesän päätöskonsertissa 17.7. Juhlatalo Juurikkasaaressa hän esiintyy yhdessä Tessa Virta Orkesterin kanssa.

Brittiläisen 2theatren Boris and Ingrid on absurdia ja groteskia teatteria, joka kertoo vanhasta maahanmuuttajapariskunnasta ja rakkaudesta. Kansainvälisesti palkitun teatterin taustalta löytyvät merkittävät ja arvostetut taiteentekijät kuten Marcel Marceau, Nola Rae ja Cirque du Soleil. Teoksen on ohjannut brittiläisen komediateatterin tunnettu tekijä Cal McCristal.  Boris ja Ingrid -teoksen keskeiset hahmot ovat ruotsalaissyntyinen Svetlana Biba ja baskitaustainen Txema Perez, jotka molemmat ovat kansainvälisesti esiintyviä ja palkittuja näyttelijöitä, joilla on jo ura televisiossa, näyttämöllä ja elokuvissa.  Jyväskylän Kesässä Boris and Ingrid nähdään keskiviikkona 13.7. Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Circo Aereon Abracadabra on kolmen taiteilijan kokoinen mahtavan kummallinen sirkusseurue, täynnä huimaa taitoa ja hersyvää komiikkaa. Tammikuussa ensi-iltansa saaneen koko perheen esityksen on ohjannut Sanna Silvennoinen, musiikista vastaa Tommi Lindell sekä sirkustaiteilijat Jatta Borg ja Marc Gassot. Teoksessa yhdistyvät klassisen sirkuksen rakenne ja perinteet, esitettynä uuden sirkuksen moninaisin keinoin, lisättynä reilulla ripauksella huumoria ja seikkailumieltä. Abracadabra nähdään torstaina 14.7. Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Wusheng Companyn Musashi – Miekan tie sai ensi-iltansa tammikuussa. Teoksessa samuraiestetiikka kohtaa pekingoopperan ja heavy-musiikin intensiivisen kauniissa esityksessä. Teos perustuu 1500 -luvulla eläneen Miyamoto Musashin kirjaan ”The book of five rings”. Vuonna 2011 perustettu Wusheng Co on ensimmäinen Euroopassa toimiva ammattimainen Peking-oopperaryhmä. Ryhmän johtaja ja perustaja Antti Silvennoinen on opiskellut Kiinan kansallisessa perinteisen teatterin akatemiassa viisi vuotta. Silvennoisen teoksessa esiintyvät Ville Seivo, Jakob Johansson, Valter Sui sekä muusikot Markus Rantanen, Pekka Saarikorpi ja Juha Pöysä. Musashi – Miekan tie nähdään perjantaina 15.7. Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Suomalais-ranskalainen näyttelijä Marc Gassot on näytellyt useissa elokuvissa, televisiosarjoissa ja teatterituotannoissa.  Hänellä on kaksi teatteritutkintoa Teatterikorkeakoulusta ja École Internationale de Theatre de Jacques Lecogista Pariisista. Hänen erityistaitoihinsa kuuluu miimi ja klovneria. Festivaalilla nähtävä sooloteos Dark Side of the Mime on groteski, tajunnanräjäyttävä fyysinen teatteriesitys, joka sisältää vähän klovneriaa ja runsaasti pornomiimiä. Teos on kiertänyt lukuisilla festivaaleilla Euroopassa, ja saanut loistavan vastaanoton. Hänelle myönnettiin toissavuonna sekä vuoden teatterinäyttelijän että vuoden teatteriteko palkinto. Dark Side of the Mime nähdään lauantaina 16.7. Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Jarkko Ahola tunnetaan rock-laulajana muun muassa yhtyeistä Teräsbetoni, Northern Kings ja Ahola. Hänen komea äänensä on huomattu myös konserttipuolella. Kolmas sija Tähdet, Tähdet -kilpailussa viitoitti hänelle tietä laajan yleisön suosioon, jota ovat todistaneet lukuisat loppuunmyydyt konsertit. Jarkko Aholan konsertti kuullaan Teltassa perjantaina 15.7.

Teltassa esiintyvät myös  Emma Salokoski Ensemble, tuomarinurmiomainen johikkotaituri Pekko Käppi ja K:H:H:L, tango-orkesteri Guardia Nueva solisteinaan Saara Aalto ja Teemu Roivainen, nepalilainen Kanta dAbdAb, puhallinmusiikin superkokoonpano Ricky Tick Big Band ja Julkinen Sana eli räppärit Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren, Kilema-yhtye Madagaskarilta ja toiveuusintana lastenkonsertti HIIULIHEI!.

Nyt julkaistujen tapahtumien liput tulevat myyntiin 7.3.

Jyväskylän Kesän pääohjelma konserttien ja Teltan osalta täydentyy lähiviikkojen aikana.

Jyväskylän Kesän avaavat maailmantähdet Igudesman&Joo tiistaina 12.7.

www.jyvaskylankesa.fi

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä | 61st Jyväskylä Festival 12.-17.7.2016