07.07.2015

Jyväskylän 60. Kesä alkaa 7.7.

Tervetuloa Jyväskylän 60. Jyväskylän Kesään 7.-12.7.2015 Kesän Juhlapöytä on nyt katettu! Se on kupliva, kiihkeä, kaihoisa, nostalginen, särmikäs, sielukas, svengaava, herkkä, hauska ja hulvaton… ja paljon muuta, sillä Kesä taipuu moneen tunnelmaan.

Tarina kertoo, että festivaalin syntysanat lausuttiin saunassa vuonna 1955.

Tänä kesänä Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kansainvälinen festivaali tarjoaa kuuden päivän ja yön aikana satoja erilaisia tapahtumia 10 000 minuuttia. Juhlavuonna kansainvälisiä esiintyjiä on viidestä eri maasta. Maailmanluokan bändit, sanaton teatteri ja musiikki ovat vuosien kuluessa muodostuneet Kesän tavaramerkiksi.

Nyt festivaali koostuu kuudesta eri kokonaisuudesta: Konserttikesästä, Teatterista, Teltasta, Klubikesästä, Lasten Kesästä ja yleisölle maksuttomasta Mitä noi tekee?! –katuohjelmasta, ja ennen muuta huikeista esiintyjistä ja hyvästä tunnelmasta.

AVAJAISET KÄVELYKADULLA JA KORPILAHDEN KIRKOSSA Kesän Avajaiset pidetään kävelykadulla Kompassin lavalla 7.7. klo 12.

Avajaissanat lausuu Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Illalla on Jyväskylän Kesä 60. vuotta – Avajaisjuhlakonsertti Korpilahden kirkossa, jossa Jyväskylän Sinfoniaa johtaa Ville Matvejeff ja konsertin solistina on Johanna Rusanen.

ENSIMMÄISTÄ KERTAA SUOMESSA JA KANTAESITYKSIÄ Juhlavuoden kunniaksi Kesä tarjoaa kolme ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävää sanattoman teatterin esitystä: Vamos Theatre (UK) ja Chris Lynam (UK) ja Trygve Wakenshaw (NZ).

Jyväskyläläinen OFF/Balancen tanssiryhmä kantaesittää uusimman teoksensa ”Hutiklubi” ja myös Teatterikoneen koko perheen ”Satuihin eksynyt” esitetään ensimmäisen kerran festivaalilla.

Jyväskylän kaupunginkirjastossa on valokuvanäyttely 22.8. saakka. Siellä voi käydä kertaamassa tunnelmia Kesästä vuosilta 2005-2014.

TELTASSA SOI KURKKULAULU, MAAILMANMUSIIKKI, TANGO JA MILJOONASADE Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuu maltalainen maailmanmusiikkiyhtye Tribali. Kesässä kuullaan myös yhtä maailman tunnetuimmista kurkkulauluryhmistä Huun-Huur-Tu (RUS).

Juhlavuosia on muillakin: UMO täyttää 40 vuotta ja Club For Five viettää 15-vuotisjuhliaan. Sen kunniaksi kuullaan Mononen ja Kärki – erilainen tangokonsertti UMO ja Club For Fiven yhteistuotantona. Teltan esiintyjiä ovat myös Aili, Heini ja Tuuli Ikonen, Miljoonasade, The New Rope String Band, Saaga Ensemble ja Souldiers.

KONSERTTI- JA KLUBIKESÄSSÄ TORIKKA, FÖRSTI, RÖNKKÖ JA HOVATTA Konserttikesässä kuullaan Waltteri Torikkaa, Ninni Poijärvi Trioa, Johanna Förstiä, Jaakko Ryhästä, Iiro Rantala & Jukka Perko duoa ja Johanna Iivanaista. Klubikesässä esiintyvät Tatu Rönkkö, Vuokko Hovatta ja Aili Ikonen.

Lasten Kesässä on ”Hiiulihei – lastenlauluja 60-vuotta” -konsertti, ”Nukkearkku” ja ”Luova lava lapsille”.

Come Back -keikalle tulevat jyväskyläisbändit Souldiers: Johanna Försti, Anna Dantshev, Piia Eriksson-Rossi sekä 7-henkinen rytmiryhmä ja 60-luvun yksi tunnetuimmista pop-yhtyeistä Silvery.

Uusimmat tiedot ja mahdolliset ohjelmamuutokset www.jyvaskylankesa.fi Facebookissa on käynnissä TIETO-VISA, jossa arvotaan päivittäin lippuja Kesän Telttaan.

 

www.jyvaskylankesa.fi

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä |

60th Jyväskylä Festival 7.-12.7.2015