04.05.2015

Jutajajaiset Folklore Festival valtaa Kulttuuritalo Korundin kesäkuun lopussa monipuolisella ja monitaiteisella festivaaliohjelmistolla Rovaniemen keskustassa

Jutajaiset jutaa uudistuneena monipuolisen ohjelmiston ja kulttuuripläjäyksen muodossa kesäkuun lopussa Kulttuuritalo Korundissa, Rovaniemen keskustassa.

Tulevan kesän Jutajaisten ohjelmisto 24.-28.6.2015 on kohokohtia ja tunnelmaa täynnä. Kirkkokonsertissa Suomen eturivin oopperalaulajat, tenori  Jyrki Anttila sekä basso Jaakko Ryhänen, avaavat festivaaliviikon. Kaikuja maailmalta tarjoavat Timo Tuominen Brel-tulkinnoillaan, Reijo Ahonen ja Elina Hautakoski ranskalaishenkisellä laulelmamusiikillaan Edith Piafin hengessä sekä Jaakko Laitinen ja Väärä Raha sävellyksillään Balkanin mustalaisrytmeistä. Ohjelmisto tarjoaa otteita Jean Sibeliuksen mahdista juhlakonsertissa lappilaisten kuorojen ja solistivieraiden esittämänä. Korundi-salin intiimissä tunnelmassa ja klubimaisessa kamaritunnelmassa Korundi-ravintolan puolella nautitaan niin perinteikkäästä kuin uudesta folk-tunnelmasta visuaalista taidetta unohtamatta. Pohjois-saamenkielistä folkmusiikkia visuaaliseen taiteeseen ja luontokuviin yhdistävät Niillas Holmberg Kvarteahtta ja Martti Rikkonen.

Varsinaista festarifiilistä ja -tunnelmaa kohotetaan Juta-areenalla päälavan ympäristössä Korundin sisäpihalla. Vauhdikkaasta ja yllätyksellisestä menosta Juta-Areenalla vastaa Semmareiden show. Muita odotettuja areenan esiintyjävieraita ovat mm. Kimmo Pohjosen ja Ismo Alangon esiintyjäduo, rovaniemeläislähtöinen laulajatar Inga Söder -trioineen, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani sekä Pajalan meänkieliset huippukokoonpanot Raj-Raj Band sekä Jord. Aki Sirkesalon muistoa kunnioittavaa tunnelmaa hänen suurimpien ja rakastetuimpien hittien äärellä lupaavat Sirkesalo Tribute: Sami Pitkämö, Jussu Pöyhönen sekä Sami Saari.

Kulttuuritalo Korundi on mahdollistanut eri taiteen lajien yhteen tuomisen entistä paremmin artistien sekä heidän konserttikokonaisuuksiaan ajatellen. Jutajaiset kutsuukin tänä kesänä Kulttuuritalo Korundiin ja sen ympäristöön nauttimaan auringon kanssa monitaiteisesta kulttuuritapahtumasta!

JUTAJAISET FOLKLORE FESTIVAL 24.-28.6.2015

Jutajaisten koko ohjelmisto löytyy osoitteesta: www.jutajaiset.fi

Jutajaisten lippuja voi lunastaa osoitteessa: www.lippu.fi