07.05.2015

Jutajaisten torstai-illan 25.6. erikoisuus: maailmanmusiikkia chansonin hengessä

Timo Tuominen tuo torstaina 25.6. Korundi-saliin vahvaa tulkintaa Jacques Brelin iättömistä mestariteoksista. Brelin rajunkauniit ja tunnelmalliset laulut sisältävät runollista ja rehellistä sanomaa niin rakkaudesta, kuolemasta  kuin elämänkamppailusta. Kansallisteatterin näyttelijänä tunnettu Timo Tuominen tekee kuulijalle Brelin sävellysten intohimon ja rehellisyyden eläväksi tulkitsemalla laulujen voimakasta, hauskaa ja karkeaa, mutta tunnelmallista sanomaa. Tuomisen taustalla kuullaan virtuoosimaista yhteissoittoa, josta vastaavat Tomi Rikkola, Juha Menna, Tuomo Kuurre sekä Marko Roininen.

Torstai-illan ranskalaishenkistä tunnelmaa jatkavat harmonikkataiteilija Reijo Ahonen sekä muusikko-laulunopettaja Elina Hautakoski. Heidän konserttinsa Cafe de Paris – Buenos Aires -laulelmamusiikkia maailmalta sisältää ohjelmistona Edith Piafin tunnetuksi tekemiä lauluja sekä argentiinalaisia Astor Piazzolan tangoja. Konsertin laulut esitetään suomen, ranskan, espanjan ja englannin kielillä, mikä täydentää konsertin maailmanmusiikillista sävyä.

Maailmanmusiikki-iltaa täydentää ja sen päättää Jaakko Laitinen ja Väärä Raha. Lappilaislähtöinen yhtye vie torstai-illan päätteeksi kuulijat Balkanin mustalaisrytmien, venäläisten romanssien ja suomalaisen iskelmän värittämälle matkalle. Yhtyeen musiikissa ilo ja suru kiedotaan yhteen elämän keskeisten kysymysten äärelle. Rytmi ja sävelet vievätkin kuulijoiden tanssijalat mennessään.

Jutajaiset – Monikansallinen Folklore Festival järjestetään  24.-28.6.2015.

Jutajaisten koko ohjelmisto löytyy osoitteesta: www.jutajaiset.fi

Jutajaisten lippuja voi lunastaa osoitteessa: www.lippu.fi