02.07.2010

Jukka Perko Urkuyö ja Aariassa

Saksofonisti Jukka Perko ja Aholansaari Sinfoniettan nuoret muusikot esittävät virsijazzia Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertissa

Torstaina 8.7. klo 21 Tapiolan kirkossa Urkuyö ja Aaria -festivaalilla esiintyy saksofonisti Jukka Perko sekä Aholansaari Sinfonietta johtajanaan Jyri Nissilä. Sukupolvemme menestyneimpiin jazzmuusikoihin kuuluva saksofonisti Jukka Perko tulkitsee nuorten muusikoiden kanssa myös Perkon Kaanaanmaa-albumilta tutuksi tulleita sovituksia suomalaisten rakastamista virsistä.
Alun perin Huittisista kotoisin oleva saksofonisti Jukka Perko nousi yleisön tietoisuuteen vuoden 1986 Pori Jazz -festivaalilla ja jo seuraavana vuonna hän esiintyi Dizzy Gillespien big bandin riveissä. Erittäin monipuolisena muusikkona tunnettu Perko on nykyään myös kysytty sinfoniaorkestereiden solisti ja hänen yhdessä Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterin kanssa levyttämäänsä Kaanaanmaa-albumia on myyty Suomessa lähes 25 000 kappaletta.

Urkuyö ja Aaria -festivaalilla Perko esiintyy lahjakkaista nuorista muusikoista koostuvan Aholansaari Sinfoniettan kanssa. Tämä herännäisnuorten perustama orkesteri on pitänyt yli 40 konserttia eri puolilla Suomea ja saanut kiitosta musiikillisesta osaamisestaan sekä heittäytyvän energisestä soitostaan. Muun muassa Sinfonia Lahden, Tapiola Sinfoniettan, Jyväskylä Sinfonian, Kuopion ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien, UMO Jazz Orchestran sekä Pietarin Kapella-sinfoniaorkesterin kapellimestarina toiminut Jyri Nissilä on johtanut orkesteria vuodesta 1999.

Kaanaanmaa-konsertti torstaina 8.7. Tapiolan kirkossa klo 21. Tuntia ennen konserttia on taiteilijatapaaminen Tapiolan kirkolla.
Liput 18−21 € Lippupisteestä sekä tuntia ennen ovelta.

Urkuyö ja Aarian konsertit järjestetään torstaisin 3.6.-7.9.2010.

Etusivu