12.05.2017

Juhlavuottaan viettävä Kuulas alkaa 17.5.

Eri-ikäisille lapsille ja perheille suunnattu Lasten Teatteritapahtuma Kuulas täyttää 30 vuotta Kouvolassa. Juhlafestivaali järjestetään Kuusankoskitalossa ja muissa esityspaikoissa keskiviikosta lauantaihin 17.–20.5.2017. Ohjelmistoon on kutsuttu useita koti- ja ulkomaisia klassikoita kuten Suomen Kansallisteatterin upea Puluboin ja Ponin lauluja -konsertti. Perjantai-iltana juhlitaan 30-vuotiasta festivaalia koko perheen ilmaisen lastenkarnevaalin merkeissä.

 

VALITUT ESITYKSET

Työväen Näyttämöiden Liiton valintaryhmä on valinnut festivaalin kotimaisiksi esiintyjiksi ammatti- ja harrastajateattereita eri puolilta Suomea. Ulkomaalaiset esiintyjät tulevat Espanjasta ja Sloveniasta.

Esitysten teemana ovat lastenklassikot eri aikakausilta. Ohjelmistossa ovat muun muassa sirkusteatterin tekijänä tunnetun Minna Vainikaisen Kajaanin Kaupunginteatterille ohjaama keppostelu Max ja Moritz sekä maailmalla kiertäneen espanjalaisen huippuryhmän Markeliñen Jules Verne -mukaelma Maailman ympäri 80 laatikossa. Kuulas huipentuu mukaansatempaavaan koko perheen Puluboin ja Ponin lauluja -konserttiin, josta vastaa Suomen Kansallisteatteri liveorkestereineen.

 

Valitut esitykset:

Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU, Suomi/Slovenia, 0–3-vuotiaille: Pää alas – jalat ylös!

Markeliñe, Espanja, yli 4-vuotiaille: Maailman ympäri 80 laatikossa

Linnateatteri, Turku, yli 3-vuotiaille: Herra Hakkarainen harrastaa

Kajaanin Kaupunginteatteri, yli 5-vuotiaille: Max ja Moritz

Teatteri Tuike, Helsinki, yli 4-vuotiaille: Veden alla

Teatteri Mukamas, Tampere, yli 6-vuotiaille: Kotiläksy

Tuija Rantalainen & co., Helsinki, yli 3-vuotiaille: Vahtikoiran vieraanvara (osittain kiertue-esitys)

Nukketeatteri Sytkyt, Helsinki, yli 3-vuotiaille: Muumilaakson talvi

Teatteri Kuuma Ankanpoikanen, Turku, kaikille: Gorillapoliisit (ilmainen)

Kouvolan Teatteri, yli 4-vuotiaille: Peppi Pitkätossu

Helsingin Kaupunginteatteri, yli 6-vuotiaille: Jänis ja Vanki koulunpenkillä (vain kiertue-esityksiä)

Suomen Kansallisteatteri, Helsinki, kaikille: Puluboin ja Ponin lauluja -konsertti

Akaan nuortenteatteri Näyttis, yli 5-vuotiaille: Hölmöläiset

 

ESITYSPAIKAT

Yleisölle avoimet esitykset ovat Kuusankoskitalossa ja Kouvolan Teatterissa.

Lisäksi useita tilausnäytöksiä toteutetaan Kouvolassa ja Iitissä festivaaliviikon aikana. Tilaajina ovat päiväkodit, koulut, Kouvolan kaupungin Lennokki-kulttuurikasvatusohjelma sekä Iitin kunnan kulttuuripalvelut.

Kuulas tarjoaa lapsiryhmille maksuttoman bussikuljetuksen Kuusankoskitalossa ja Kouvolan Teatterissa oleviin esityksiin. Se mahdollistaa Kouvolassa sijaitsevien päiväkotien, koulujen ja perhepäivähoidon lapsien pääsyn tapahtumaan tasavertaisesti.

 

LIPUT

Esitysten lippuja (8–10 €/kpl esityksestä riippuen) saa Kuusankoskitalon ala-aulasta, puhelimitse 040 196 2448 tai NetTicketistä osoitteesta www.netticket.fi (palvelumaksu sis. hintaan). Lipunmyynnin aukioloajat löytyvät Kuulaksen käsiohjelmasta ja nettisivuilta: www.kuulas.info.

 

30 V. LASTENKARNEVAALI PERJANTAINA 19.5.

Kuulaksen 30-vuotisjuhlan kunniaksi Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä järjestetään perjantaina 19.5. klo 18.30 iloiset lasten juhlakarkelot, joihin koko perhe on tervetullut. Juhlassa muistellaan festivaalin menneitä vuosia ja nähdään lapsiryhmien esityksiä. Hauskat katuteatterin taitajat Gorillapoliisit valvovat järjestystä. Yleisölle on tarjolla herkullisia hodareita, lakuja ja mehua. Juhlaan on vapaa pääsy.

 

Ohjelma kokonaisuudessaan Kuulaksen nettisivuilla: www.kuulas.info/wp/työpajat/lastenkarnevaali

 

ILMAINEN NÄYTTELY JA LASTEN TYÖPAJAT

Nukketeatteri Sytkyt tuo Kuulakseen harvinaisen aasialaisen nukketeatterin näyttelyn ja lasten työpajoja. Prinssejä ja hirviöitä -näyttelyssä on esillä aitoja teatterinukkeja Thaimaasta, Burmasta, Kiinasta ja Indonesiasta. Kiinalaisissa varjoteatteri- ja maalaustyöpajoissa lapset luovat varjoteatteria kiinalaisista horoskooppimerkeistä ja valmistavat värikkäitä maalauksia kankaanpainannan keinoin.

Toisena uutena työpajana on kruunutyöpaja, jossa lapset suunnittelevat ja askartelevat kruunuja erilaisista materiaaleista. Perinteiset maskeeraus- ja puvustuspajat sekä lasten oma esiintymislava säilyvät myös ohjelmassa.

Näyttely sekä kaikki työpajat ovat maksuttomia.

 

LASTEN TEATTERITAPAHTUMA KUULAS

Kuulas on taiteellisesti tasokas lasten teatterifestivaali, joka on järjestetty Kuusankoskella keväisin jo useiden vuosikymmenten ajan. Keväällä 2017 Kuulas viettää 30-vuotisjuhliaan. Tapahtuman laaja ohjelmisto sisältää kotimaisia ja ulkomaisia teatteriesityksiä sekä lasten työpajoja. Festivaalin kohderyhmänä ovat 0–12-vuotiaat lapset perheineen, päiväkoti- ja koululaisryhmät sekä kaikki teatterista kiinnostuneet.

Festivaali on ainutlaatuinen, sillä se kokoaa yhteen eri teatterintekijöitä ja tarjoaa myös teatteria harrastaville lapsille mahdollisuuden päästä esiintymään. Tapahtumassa vierailee vuosittain tuhansia lastenteatterin ystäviä. Pääjärjestäjä on Helsingissä toimiva Työväen Näyttämöiden Liitto, joka järjestää tapahtuman yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Kouvolan Teatterin ja Kuusankosken Teatterin kanssa.

www.kuulas.info