15.04.2014

Helsingin juhlaviikot kutsuu kaupunkilaiset mukaan tekemään Taiteiden yöstä entistä laajemman

 

Helsingin juhlaviikot kutsuu kaikki kaupunkilaiset tekemään torstaina 21.8.2014 järjestettävästä Taiteiden yöstä entistäkin laajemman ja yllätyksellisemmän. Vakiintuneiden ohjelmanjärjestäjien — museoiden, gallerioiden, kirjakauppojen, teatterien sekä kulttuurikeskusten — lisäksi Juhlaviikot kannustaa kaikkia löytämään oman sisäisen taiteilijansa. Yhteiseen taidekarnevaaliin voi osallistua paitsi elämysten kokijana myös niiden tekijänä.

Taiteiden yönä on mahdollista kommentoida ja elävöittää kaupunkitilaa haluamallaan tavalla. Viime vuosina Taiteiden yössä on törmätty mm. spontaaniin katuvalssiin ja -runoihin, ikkunasta leijaileviin piirustuksiin, neulegraffitiin, ballerinoihin hotellin katolla, geokätköilijöihin ja suklaa-bodypaintingiin. Tavoitteena on, että ensi elokuussa Taiteiden yö tuo suuren joukon uudenlaisia taidehankkeita yleisön koettavaksi ja että taide laajenee ennennäkemättömästi eri kaupunginosiin.

Taiteiden yön ohjelmaa voivat tehdä taiteilijat, järjestöt, yhteisöt tai yksityiset ihmiset. Kaikille vapaa ja ilmainen ilmoittautuminen on nyt alkanut osoitteessa helsinginjuhlaviikot.fi/taiteidenyo. Tapahtumansa Taiteiden yöhön voi ilmoittaa ti 19.8.2014 asti.
Taiteiden yö on Helsingin juhlaviikkojen suurin kaupunkitapahtuma, joka veti viime vuonna n. 50 000 kävijää. Taiteiden yöhön voi osallistua taide-elämyksistä nauttien, antamalla oman panoksensa suuriin taidetempauksiin tai oman taidetapahtuman järjestäjänä. Taiteiden yönä on viime vuosina järjestetty yli 200 tapahtumaa Helsingin keskustassa ja esikaupunkialueilla. Näiden joukkoon on mahtunut mm. musiikkia, elokuvaa, nykytaidetta ja kirjallisuutta, installaatioita sekä performansseja.

Helsingin juhlaviikot koordinoi ja viestii Taiteiden yön ohjelmakokonaisuudesta ja järjestää itse yöhön muutaman suuren mittakaavan taidetapahtuman.

Helsingin juhlaviikot järjestetään tänä vuonna 15.-31.8.2014.

www.helsinginjuhlaviikot.fi