15.05.2012

Juhlaviikot etsii osallistujia jättikokoisen kaupunkidominon rakentamiseen

Helsingin juhlaviikot toteuttaa Taiteiden yönä valtavan dominoradan kaupungille ja etsii sen rakentamiseen miltei tuhatta osallistujaa. Suurimittaisessa seurapelissä kiviset dominot asetellaan vierekkäin. Jokainen kiviharkko sysää seuraavan liikkeelle muodostaen ketjureaktion. Dominot-teos etenee pitkin kaupunkia 10 000 harkon voimin muuttaen Helsingin yhdeksi suureksi leikkikentäksi.

Dominot-teoksen reitit ulottuvat Taiteiden yönä yli neljän kilometrin matkalle ja yhdistävät kaupungin kadut ja puistot, metrotunnelit, salakäytävät, julkiset tilat ja toimistotkin kiehtovaksi verkostoksi. Kaikki kaupunkilaiset voivat ehdottaa merkityksellisiä paikkoja reitin varrelta. Paikka voi olla historiallisesti tai yhteiskunnallisesti merkittävä, sillä voi olla oma tarinansa tai sinne voi normaalisti olla mahdotonta päästä.

Kaupunkilaisten yhteisvoimin toteutettu teos huipentuu Taiteiden yönä Senaatintorilla, jonne Dominot lopulta päätyy. Siellä Kimmo Pohjonen ja Ismo Alanko sekä Reijo Kela esiintyvät vanhojen työmaakoneiden säestyksellä, 200-vuotiaan pääkaupungin rakentamisen hengessä. Jo ennen Taiteiden yötä Dominot kulkee lyhyemmillä reiteillä mm. Itä-Helsingissä, Kalliossa ja kaupungin rannoilla.

Dominot-teos on englantilaisen esitystaiteen ryhmän Station House Operan konsepti. Dominot on nähty aiemmin Englannissa, Ranskassa ja Sloveniassa.
Dominot toteutetaan yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa ja on osa Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden ohjelmaa.

Ilmoittaudu jättikokoisen dominoradan rakentajaksi ja ehdota reittiä radalle osoitteessa www.dominot.fi

Helsingin juhlaviikot järjestetään 17.8.-2.9.2012.
Taiteiden yötä vietetään torstaina 23.8.

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi