19.08.2013

Juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali Art Goes Kapakka käynnistyi Kuorojen Kierroksella

Kuorojen Kierros houkutteli yli 10 000 kävijää Senaatintorille

Perinteikäs kuorojen ja lauluryhmien tapahtuma Kuorojen Kierros käynnisti Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalin Helsingissä eilen torstaina 15. elokuuta.

Senaatintorin yhteiskonsertissa esiintyi kaikkineen 108 kuoroa ja lauluryhmää, eli yhteensä noin 2060 laulajaa. Senaatintorille oli kokoontunut ennätyksellinen yli 10 000 hengen yleisö. Upeassa säässä kuultiin kuorolaulun helmiä Finlandiasta Suomen lauluun ja viimeisenä laulettiin aina yhtä ihana Kalliolle kukkulalle. Yleisö lauloi luonnollisesti mukana. Yhteislaulua johti Marjukka Riihimäki.

Yhteiskonsertin jälkeen kuorot lähtivät kiertämään Art goes Kapakka –festivaaliravintoloita.

Kuvia eilisestä Kuorojen Kierroksesta löytyy osoitteesta www.artgoeskapakka.fi/medialle.

18-vuotiasta Art goes Kapakkaa juhlitaan Helsingin parhaissa ravintoloissa, kahviloissa ja kapakoissa 15.-24.8.2013. Festivaaliravintolat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta ja kaikkiin tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy. Festivaaliohjelma löytyy osoitteesta www.artgoeskapakka.fi/ohjelma.

Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.

Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Nikolai Sinebrychoff, Gancia, Karl Fazer, Eastway, Clear Channel ja Pianokeskus. Tiede on Taidetta -sarjan yhteistyökumppanit ovat Suomen Akatemia, Tekes ja Duodecim. Maista-sarjan yhteistyökumppani on Heinon Tukku. Tsiigaa-taidenäyttelyiden yhteistyökumppanit ovat Houston inc. ja Artek.