24.07.2014

Juha Tapio ja J. Karjalainen tähdittävät Työväen Musiikkitapahtumaa tänään Valkeakoskella

Heinäkuun kohokohta koittaa viimein Valkeakoskella, kun järjestyksessään jo 43. Työväen Musiikkitapahtuma alkaa tänään torstaina. Festivaalin ensimmäisenä iltana saadaan nauttia neljästä huikeasta konsertista. Lisäksi torstain ohjelmaan kuuluu Kuvataidetta: Herrat Ylppö & Martikainen -näyttelyn avajaistilaisuus Kulttuuripaja Jylhävaarassa kello 19. Avajaiset ovat kaikille avoimet, ja paikalle saapuu myös Jarkko Martikainen, toinen taiteilijoista.

Ensimmäisenä lavalle nousee Juha Tapio, joka on puhutellut monia lyriikoillaan aina vuoden 2003 Mitä silmät ei nää -hitistään lähtien. Suomen suosituimpiin kuuluvan lauluntekijän kappaleet ovat kivunneet listojen kärkeen kerran jos toisenkin. Estradin ottaa haltuun myös valkeakoskelainen jazz-yhtye OJS, jonka solisteina hurmaavat Lili Lambert ja Johanna Kyykoski.

Festivaalin päälavan illan huipentaa koko kansan J. Karjalainen, jonka uralle mahtuu täysosumia enemmän kuin äkkiseltään pystyy laskemaan. Suomalaisten syvimpiä tuntoja jo vuosien ajan tulkinnut konkari sai aiemmin keväällä huikeat kolme Emmaa, jotka olivat ansaittu palkinto muusikon uusimmasta levystä Et ole yksin. Ensimmäisen festaripäivän ohjelmaan kuuluvat myös hulvaton Korkokenkäjuoksu sekä ravintola Salakapakan jatkot, joita tähdittää Beatles-covereita soittava Blue Jay Way.

 

Festivaali kohoaa talkoohengessä

Tapahtuman tekijöiden odotukset ovat korkealla, ja noin 150-henkisessä talkooporukassa tunnelma on kohdallaan.

– Kovasti jännittää, miten kaikki sujuu ja paljonko kävijöitä saapuu. Sää näyttää suosivan, mutta helle tuo myös haasteita. Älkää unohtako juoda!, muistuttaa festivaalin toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Festareille saapuvien suositellaan hankkimaan lippunsa hyvissä ajoin, jotta suosituimpien esiintyjien keikkoja ei tarvitse kuunnella lippujonosta käsin. Lipunmyynti palvelee festivaalialueen kupeessa Kulttuuripaja Jylhävaarassa torstaina ja perjantaina klo 11–17 ja lauantaina klo 10–17. Kello 17 jälkeen liput voi hankkia festivaalialueen portilta.

 

Tehtaan pilli soi! Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 24.–27.7.

www.valmu.com