12.06.2012

Juha Miikkulainen Pori Jazzin toimitusjohtajaksi

Kauppatieteiden maisteri Juha Miikkulainen (43) on valittu Pori Jazzin toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1. syyskuuta, mutta osallistuu ja tutustuu jo tämän kesän jazzfestivaaliin.

Miikkulainen siirtyy uuteen tehtäväänsä kansainvälisestä asiantuntija- ja konsulttiorganisaatio Finprosta, jossa hän on toiminut seniorikonsulttina edistäen suomalaisten yritysten kansainvälistä kasvua. Pori Jazz on Miikkulaiselle entuudestaan tuttu, sillä hän on toiminut aiemmin organisaation myyntijohtajana vastaten muun muassa tapahtuman sponsoroinnista ja yhteistyökumppanisuhteiden kehittämisestä.

Juha Miikkulainen on toiminut myös Palojoki-konserniin kuuluvan profiilivaateyksikkö Seripan yksikönjohtajana. Tuolloin Seripa vastasi Pori Jazzin tuotemyynnistä. Työkokemusta on kertynyt myös muun muassa Wireless Entertainment Services Ltd WESin palveluksesta, jossa hän toimi asiakasoperaatioiden johtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkolan mukaan toimitusjohtajavalintaan vaikuttivat Juha Miikkulaisen näytöt aiemmalta työuralta.

– Juha Miikkulaisella on vahva kokemus erilaisten organisaatioiden johtotehtävistä, joihin sisältyy sekä talousasioiden tuntemus ja osaaminen että selkeä näkemys organisaation kokonaisvaltaisesta johtamisesta. Hänellä on myös Pori Jazzin organisaation tuntemus jo aiemmalta työuralta. Miikkulaisella on myös näkemyksiä uuden teknologian hyödyntämisestä Pori Jazzin tulevaan toimintaan muun muassa mobiilibisneksen kautta.

Tuleva toimitusjohtaja Juha Miikkulainen ottaa tehtävänsä vastaan innostuneena. Vaikka työpaikka on ollut viime vuodet Finprossa Helsingissä, on hänen kotinsa ollut koko ajan Porissa. Kahden pienen lapsen isän arjen logistiikka myös helpottuu hieman.

– Pori Jazz on maamme johtava musiikkifestivaali, jonka tärkein tehtävä on tarjota laajalle yleisölle joka vuosi mielenkiintoinen ja monipuolinen ohjelma. Toimitusjohtajan tehtävä organisaatiossa on varmistaa, että onnistunut festivaaliohjelma, laadukkaat palvelut ja fasiliteetit sekä tapahtuman talous ovat tasapainossa. Olen toiminut Pori Jazzin organisaatiossa jo kahteen eri otteeseen. Toimin ensin opiskeluaikoina markkinointiassistenttina, myöhemmin myyntijohtajana ja nyt sitten toimitusjohtajana. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo…

Toimitusjohtaja Juha Miikkulaisen ensimmäisiin tehtäviin kuuluu myös festivaalin ohjelmistotyön eri vaiheisiin tutustuminen. Viime syksynä asetettu Pori Jazzin taiteellinen työryhmä jatkaa työssään.
Festivaalin organisaatiossa ohjelmistobuukkauksen ja taiteilijasopimusten osalta tehdään uusia ratkaisuja ensi syksyn aikana.

Pori jazz järjestetään 14.-22.7.2012.

http://www.porijazz.fi