26.05.2021

Joroisten Musiikkiyhdistys: Jussi Merikanto valittu taiteelliseksi johtajaksi

Joroisten Musiikkiyhdistys ry on valinnut Joroisten Musiikkipäivien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi Jussi Merikannon. Hän seuraa tehtävässä Jan Hultinia, joka päättää kautensa elokuussa luotsattuaan Joroisten Musiikkipäiviä vuodesta 2016 saakka.

Kesän 2020 musiikkipäivien peruunnuttua koronapandemian vuoksi, Jan Hultinin suunnittelema ohjelmisto siirtyi suurelta osin vuodella eteenpäin. Tänä kesänä Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 23.7. – 1.8. Konsertteja toteutetaan Joroisissa, Juvalla, Leppävirralla, Varkaudessa ja Rantasalmella. Festivaali antaa tilaisuuden uudelle taiteelliselle johtajalle perehtyä tapahtumaan, paikkakuntiin ja toimintaan.

Jussi Merikannon kausi alkaa kesästä 2022. Uusi taiteellinen johtaja on koulutukseltaan Musiikin maisteri ja ammatiltaan oopperalaulaja. Hänellä on kiinnitys Suomen Kansallisoopperassa. Lisäksi hän on esiintynyt solistina mm. Savonlinnan oopperajuhlilla ja musiikkifestivaaleilla suomessa ja ulkomailla. Musiikkiuran lisäksi Merikanto on aktiivinen kulttuurialan vaikuttaja ja on työskennellyt hallinnollisissa tehtävissä. Hän on opiskellut myös taloustieteitä ja opiskelee kulttuurihallinnon johtamistutkintoa Sibelius-Akatemian Arts Management-koulutusohjelmassa. Merikanto on toiminut noin kymmenen vuoden ajan Nurmeksen Joulumusiikin taiteellisena johtajana ja on toiminut myös tuottajana eri oopperaproduktioissa.

Taiteellinen johtaja vastaa Joroisten Musiikkipäivien ohjelmistosta, taiteellisesta sisällöstä ja sen linjauksista. Hänen tehtävänsä on myös yhdistää taiteellinen laatu musiikkipäivien taloudellisiin tavoitteisiin tiiviissä yhteistyössä festivaalipäällikön kanssa. Taiteellisella johtajalla on lisäksi merkittävä tehtävä Joroisten Musiikkipäivien näkyvyyden vahvistamisessa ja sidosryhmäsuhteiden ylläpitämisessä alueen kuntapäättäjiin ja kulttuurivaikuttajiin.