02.03.2023

Joroisten Musiikkipäivien 2023 maksullinen ohjelmisto on julkaistu

Avajaiskonserttina perjantaina 21.7. kuullaan Gioachino Rossinin säveltämä teos Petite Messe Solennelle, jossa esiintyy ESMO juhlakuoro, solistit ja soitinryhmä. Teoksen johtaa kapellimestari Matti Makkonen. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistyksen kanssa. Kuoro koostuu Juvan kamarikuoron ja Savonlinna-kuoron laulajista.

”Rossinin kaunis teos avaa juhlavuudellaan musiikkipäivät ja luo vastapainoa uniikille ja intiimille kartanokonserttisarjalle” -kuvailee taiteellinen johtaja Jussi Merikanto.

Leppävirran kirkossa konsertoi 23.7. Suomen kansanvälisesti suurin tähtemme, basso Mika Kares yhdessä pianisti Kirill Kozlovskin ja urkutaiteilija Ilpo Laspaksen kanssa.

”Oli upea mahdollisuus saada Mika Kares Suomeen ja Joroisten Musiikkipäiville esiintymään! Hän on kansainvälisesti tunnetuin laulajamme ja tämän hetken kysytyin bassolaulaja maailmalla varsinkin Wagner-rooleissa.”

Kartanokonserteissa draamaa, romantiikka ja komiikkaa

Joroisten Musiikkipäivien ohjelma sisältää kymmenen päivän aikana kartano- ja kirkkokonsertteja taidemusiikin parissa ja kartanokonserteissa liikutaan draaman, romantiikan ja komedian teemoissa. Lauantaina 22.7. on kaksi upeaa nousevaa laulajatähteä eri kartanokonserteissa. Sopraano Iris Candelaria ja pianisti Juho Lepistö esiintyvät Frugårdin kartanossa Joroisissa ja baritoni Joonas Orrain ja harmonikkataiteilija Viivi Maria Saarenkylä esiintyvät Putkisalon kartanossa Rantasalmella. Keskiviikkona 26.7. kuullaan bassobaritoni Markus Schwartzin ja pianisti Tuula Hällströmin liedin koomisista lauluista koostuva kokonaisuus Joroisniemen kartanossa Joroisissa. Järvikylän kartanossa Joroisissa esiintyy barokkiyhtye Ensemble Nylandia solistinaan australialainen maailmantähti Genevieve Lacey, nokkahuilu.

”Nokkahuilu, eli flauto dolce on yksi kauneimpia ja hienoimpia puhaltimia. Nyt on mahdollisuus kuulla tätä upeaa soitinta kansainvälisen tähden konsertissa”

Konsertteja toteutetaan Joroisissa, Juvalla, Leppävirralla ja Rantasalmella. Joroisten Musiikkipäivät 2023 korostaa kartano- ja kirkkokonserttien ja niissä esitettävän taidemusiikin roolia alueen omaleimaisuuden ja historian välittäjänä. Muut musiikin tyylilajit ja esiintymispaikat ovat edelleen mukana, täydentäen tätä festivaalin ydintoimintaa.

Diandra, Seela Sella ja nousevia tähtiä

Kartanogolfilla Joroisissa kuullaan tiistaina 25.7. monista tv-ohjelmista tutun Diandran konsertti. Festivaalin päättää runokonsertti ”Näin unta kesästä kerran” Joroisten kirkossa.

Esiintyjinä ovat Seela Sella, runot Pia Freund, laulu, Taina-Maaria Rautasuo, piano ja laulu sekä Louna Hosia, sello.

”Tänä vuonna festivaalilla on monia karismaattisia esiintyjiä eri sukupolvista. Tämä tuo rikkautta ja erilaisia tunnelmia ohjelmaan”

Torstilan kartanolle rakennetaan lauantaina 29.7. tapahtumapäivä, jonka huipentaa ranskalaisten chansoneiden ja musikaalien maailmaan sukeltava konsertti, jossa esiintyvät nousevat tähdet sopraano Sanna Iljin ja tenori Akseli Ferrand.

Konserttien sisällöt tulevat olemaan tärkeässä roolissa koko ohjelman ja festivaalin esilletuomisessa. Sisältölähtöisyydellä haluamme avata konserttien ja musiikin monitasoisuuden ja herättää tämän kautta mielikuvituksen ja tunteiden maailma.

Ilmaistapahtumien sisältö julkaistaan myöhemmin.

Joroisten Musiikkipäivien liput tulevat myyntiin Lippu.fi-verkkokaupassa torstaina 2.3.2023

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 45. kerran 21.7. – 30.7.2023.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

09.04.2024

Joroisten Musiikkipäivät: Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 stipendiaatti on Emma Kajander

Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 nuoren laulajan stipendin saa sopraano Emma Kajander. Stipendin suuruus on 8000 euroa. Stipendi luovutetaan 24.7.2024 kello 19 järjestettävän konsertin yhteydessä. Emma Kajander esiintyy konsertissa pianistinaan pianotaiteilija Marjaana Merikanto. Konsertti järjestetään…

29.11.2023

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 46. kerran 19.7. – 28.7.2024. Festivaalin ensimmäiset konsertit avataan myyntiin torstaina 30.11.2023.

Avajaiskonserttina perjantaina 19.7. kuullaan Georg Friedrich Händelin säveltämä Messias-oratorio, jossa esiintyvät Etelä-Savon maakuntakuoro, soitinyhtye sekä solisteina sopraano Mari Karjalainen, altto Anu Ontronen, tenori Jere Hölttä ja basso Heikki Kilpeläinen. Teoksen johtaa kapellimestari Matti Makkonen. Etelä-Savon…