10.03.2022

Joroisten Musiikkipäivien 2022 ohjelmisto on julkaistu

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään kartanoissa, kirkoissa ja muissa uniikeissa ympäristöissä ensi kesänä 22.7.-31.7.2022. Kesän laaja ohjelma sisältää taidemusiikin helmiä lied- ja kamarimusiikin parissa, kuoroja, persoonallisia yhtyeitä, lastenkonsertteja ja paljon muuta. Ensimmäistä vuottaan Joroisten Musiikkipäivien taiteellisena johtajana toimiva Jussi Merikanto tuo viiden kunnan alueella tapahtuvalle festivaalille monipuolisen, sisältölähtöisen ohjelman. ”Halusin mennä monella tapaa juurille, alkuun. Alueen historiaan, runon ja musiikin suhteeseen ja uneksinnan maailmaan.”

 

Musiikkipäivät alkavat ennakkokonsertilla jo kesäkuussa

Maineikas poikakuoro Cantores Minores konsertoi Juvan kirkossa 11.6.2022 osana heidän 70- vuotisjuhlavuottaan.

Avajaiskonserttina perjantaina 22.7.2022 on Carl Orffin säveltämä Carmina Burana, jossa esiintyy Helsingin filharmoninen kuoro, lapsikuoro, solistit ja soitinryhmä. Versio on Wilhelm Killmayerin sovittama versio kahdelle pianolle ja lyömäsoittimille. Teoksen johtaa kapellimestari ja Helsingin filharmonisen kuoron taiteellinen johtaja Jonas Rannila.

 

Kartanokonserteissa alueen historian monikulttuurisuutta

Ohjelmiston ydin syntyy alueen ja kuntien historiaan pohjautuvasta monikulttuurisuudesta ja -kielisyydestä ja runouden ja musiikin suhteesta. ”Alueen rikas monikulttuurinen historia inspiroi rakentamaan kartanoihin eri kielialueiden omat lied-konsertit”, kertoo taiteellinen johtaja Jussi Merikanto. Uudenlainen konserttiristeily järjestetään Savonlinnasta kohti Rantasalmen Putkisalon kartanoa, jossa esiintyvät baritoni Aarne Pelkonen ja pianisti Juho Alakärppä. Torstilan kartanossa Joroisissa vietetään kokonaista konserttipäivää Vuokko Hovatan ja Panu Savolainen -trion kanssa.

 

Jazzia, tangoa & musikaalia

Monipuoliset konserttipaikat saavat laajan eri musiikkityylien kattauksen. Juvalla kuullaan jazzia Aili Järvelän ja Sointi Jazz Orchestran esittämänä. Varkaudessa on luvassa Mari Palon tangokonsertti, Aki Rissanen -trion jazzkonsertti ja dramatisoitua viihdettä Uudelta Kipparikvartetilta. Kartanogolfilla Joroisissa kuullaan eri musiikkityylien klassikoita, esiintyjinä Marjukka Tepponen, Jarmo Saari ja Mikko Karjalainen.

 

Kirkkokonserteissa sukupolvien taikaa

Leppävirran kirkon konsertissa kuullaan huippuviulisti Réka Szilvayn ja tulevaisuuden tähtien konsertti, jossa on ohjelmassa Bachin ja Bartokin musiikkia.

Joroisten kirkossa järjestetään toivelaulukonsertti, johon voi toivoa lauluja. Konsertissa esiintyvät basso Matti Turunen ja Jussi Merikanto.

Koko ohjelma 10.3. alkaen Joroisten Musiikkipäivien verkkosivuilla.

Joroisten Musiikkipäivien liput ovat 10.3. alkaen myynnissä Lippu.fi myyntipisteissä.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

20.06.2024

Mirjam Helin -laulukilpailussa toiseksi sijoittunut Kathrin Lorenzen Joroisten Musiikkipäiville

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu on yksi maailman merkittävimmistä kansainvälisistä laulukilpailuista ja tämän vuoden kilpailut huipentuivat 12.6. Helsingin musiikkitalossa järjestettyyn finaaliin. Kilpailussa toiseksi sijoittunut ja Ylen yleisöpalkinnon voittanut saksalainen sopraano Kathrin Lorenzen tulee esiintymään 26.7. kello…

09.04.2024

Joroisten Musiikkipäivät: Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 stipendiaatti on Emma Kajander

Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 nuoren laulajan stipendin saa sopraano Emma Kajander. Stipendin suuruus on 8000 euroa. Stipendi luovutetaan 24.7.2024 kello 19 järjestettävän konsertin yhteydessä. Emma Kajander esiintyy konsertissa pianistinaan pianotaiteilija Marjaana Merikanto. Konsertti järjestetään…

29.11.2023

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 46. kerran 19.7. – 28.7.2024. Festivaalin ensimmäiset konsertit avataan myyntiin torstaina 30.11.2023.

Avajaiskonserttina perjantaina 19.7. kuullaan Georg Friedrich Händelin säveltämä Messias-oratorio, jossa esiintyvät Etelä-Savon maakuntakuoro, soitinyhtye sekä solisteina sopraano Mari Karjalainen, altto Anu Ontronen, tenori Jere Hölttä ja basso Heikki Kilpeläinen. Teoksen johtaa kapellimestari Matti Makkonen. Etelä-Savon…