08.12.2021

Joroisten Musiikkipäivien 2022 ensimmäiset konsertit julkaistu

Vuoden 2022 Joroisten Musiikkipäivien ensimmäiset konsertit tulevat olemaan isojen kuorojen juhlaa. Varsinaisten musiikkipäivien lisäksi ensi vuonna tulee olemaan yksi ennakkokonsertti jo kesäkuussa: Maineikas poikakuoro Cantores Minores konsertoi Juvan kirkossa 11.6.2022 osana heidän 70- vuotisjuhlavuottaan. Tämä on uutena taiteellisena johtajana aloittaneelle Jussi Merikannolle tuttu kuoro, sillä hän lauloi lapsuudessaan kuoron riveissä.

”Olen itse Cantores Minoreksen kasvatti ja on hienoa saada tämä kuoro osana heidän juhlavuottaan ensimmäistä kertaa myös musiikkipäiville. ”

Joroisten Musiikkipäiviä vietetään heinäkuussa 22.7.-31.7.2022.

Festivaalin avajaiskonserttina perjantaina 22.7.2022 on Carl Orffin säveltämä Carmina Burana, jossa esiintyy Helsingin filharmoninen kuoro, lapsikuoro, solistit ja soitinryhmä. Versio on Wilhelm Killmayerin sovitus kahdelle pianolle ja lyömäsoittimille. Teoksen johtaa kapellimestari ja Helsingin filharmonisen kuoron taiteellinen johtaja Jonas Rannila.

”Suureen suosioon on tullut isoista teoksista eri sovitukset, jotka mahdollistavat niiden esittämisen useammin ja uusissa paikoissa. Tämä versio on säveltäjä Carl Orffin hyväksymä ja antaa energisen lähtölaukauksen musiikkipäiville ja vastapainoa uniikille ja intiimille kartanokonserttisarjalle” -kuvailee taiteellinen johtaja jussi Merikanto.

Ensimmäisten konserttien ennakkomyynti käynnistyy 9.12. Koko Joroisten Musiikkipäivien ohjelma julkaistaan alkuvuodesta 2022 sisältäen mm. kartanokonsertteja lied- ja kamarimusiikin parissa viiden kunnan alueella.

Festivaalin sivuille