16.05.2023

Joroisten Musiikkipäivät: Martti Talvela -säätiön vuoden 2023 stipendiaatti on Johan Krogius

Martti Talvela -säätiön vuoden 2023 nuoren laulajan stipendin saa tenori Johan Krogius. Stipendin suuruus on 8000 euroa.

Stipendi luovutetaan 24.7.2023 järjestettävän konsertin yhteydessä. Johan Krogiuksen lisäksi konsertissa esiintyvät Martti Talvela -säätiön vuoden 2019 stipendiaatti sopraano Jenni Hietala ja pianotaiteilija Tuula Hällström. Konsertti järjestetään yhdessä Joroisten Musiikkipäivien kanssa osana festivaalin ohjelmaa ja sen tapahtumapaikkana on Martti Talvela -kampus, Juvan koulukeskus, joka on nimetty oopperalaulaja, luomumaanviljelijä Martti Talvelan mukaan.

Säätiön perustelut stipendiaatin valinnalle ovat seuraavat: Johan Krogius on kauniilla äänellään ja musikaalisuudellaan noussut nuorten suomalaislaulajien joukosta esille merkittävänä tenorilupauksena, joka on jo saavuttanut menestystä niin Timo Mustakallio -laulukilpailun voittajana kesällä 2021 kuin erilaisissa vaativissa ammatillisissa yhteyksissä. Vuodesta 2022 lähtien hän on ollut kiinnitettynä Berliinin valtionoopperan kansainväliseen oopperastudioon ja tullut näin  huomioiduksi myös kansainvälisesti sekä päässyt hankkimaan uran alkuvaiheen arvokasta kokemusta merkittävän eurooppalaisen oopperatalon lavalla. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että sama kaupunki oli tärkeä myös Martti Talvelan uran alkuvaiheessa hänen ollessaan kiinnitettynä Deutsche Oper Berlin -oopperataloon 1960-luvun alkupuolella.

Martti Talvela -säätiön päätarkoituksena on edistää Suomen musiikkikulttuuria. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla stipendejä/apurahoja sekä tukemalla muullakin tavalla sen tarkoitusta palvelevaa toimintaa. Martti Talvela -säätiö on 31 toimintavuotensa aikana jakanut stipendejä/apurahoja 19 nuorelle laulajalle ja tukenut viittä nuorten taiteilijoiden koulutusprojektia sekä kolme kertaa tukenut luonnonmukaisen viljelyn edistämistä.

Martti Talvela -säätiön yhteistyökumppaneina toimivat Suur-Savon Osuuspankki ja Juvan kulttuuri ry.

Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen toteaa, että: ”Haluamme olla mukana kannustamassa nuoria lupauksia kehittämään taitojaan tinkimättömän Martti Talvelan esimerkin saattelemana. Talvela jätti vahvan perinnön, joka vaikuttaa täällä hänen asuinmaakunnassaan. Savonlinnan Oopperajuhlat, Etelä-Savon laaja luomuviljely ja Inkilänhovi ovat asioita, joiden eteen Martti Talvela teki työtä ennakkoluulottomasti ja tuloksellisesti oman kansainvälisen uransa lisäksi.”

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 21.-30.7.2023.

joroinenmusicfestival.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

20.06.2024

Mirjam Helin -laulukilpailussa toiseksi sijoittunut Kathrin Lorenzen Joroisten Musiikkipäiville

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu on yksi maailman merkittävimmistä kansainvälisistä laulukilpailuista ja tämän vuoden kilpailut huipentuivat 12.6. Helsingin musiikkitalossa järjestettyyn finaaliin. Kilpailussa toiseksi sijoittunut ja Ylen yleisöpalkinnon voittanut saksalainen sopraano Kathrin Lorenzen tulee esiintymään 26.7. kello…

09.04.2024

Joroisten Musiikkipäivät: Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 stipendiaatti on Emma Kajander

Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 nuoren laulajan stipendin saa sopraano Emma Kajander. Stipendin suuruus on 8000 euroa. Stipendi luovutetaan 24.7.2024 kello 19 järjestettävän konsertin yhteydessä. Emma Kajander esiintyy konsertissa pianistinaan pianotaiteilija Marjaana Merikanto. Konsertti järjestetään…

29.11.2023

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 46. kerran 19.7. – 28.7.2024. Festivaalin ensimmäiset konsertit avataan myyntiin torstaina 30.11.2023.

Avajaiskonserttina perjantaina 19.7. kuullaan Georg Friedrich Händelin säveltämä Messias-oratorio, jossa esiintyvät Etelä-Savon maakuntakuoro, soitinyhtye sekä solisteina sopraano Mari Karjalainen, altto Anu Ontronen, tenori Jere Hölttä ja basso Heikki Kilpeläinen. Teoksen johtaa kapellimestari Matti Makkonen. Etelä-Savon…