30.07.2019

Joroisten Musiikkipäivät kaikkien aikojen yleisöennätykseen

Sunnuntaina päättynyt 42. Joroisten Musiikkipäivät -festivaali onnistui erinomaisesti. Taiteellinen johtaja Jan Hultin: – Tähän kesään onnistuimme saamaan sopivan yhdistelmän meritoituneita tähtiä sekä kiinnostavia nuoria taiteilijoita. Myös balanssi kahden viikonlopun ja arkipäivien välillä toimi hyvin. Viikonloppupassit ja festivaalipassit tarjosivat hienon mahdollisuuden nähdä useita konsertteja merkittävästi halvemmalla kokonaishinnalla. Näillä tekijöillä yhdessä oli varmasti suuri merkitys hyvään yleisömäärään.

– Konserttien sisällöt ja esitysten korkea taso luovat varmasti pohjaa ja odotuksia myös seuraavan vuoden Musiikkipäivien kysyntään, jatkaa Hultin.

Eniten yleisöä kertyi Karita Mattilan ja Ville Matvejeffin konserttiin Juvan kirkossa, Waltteri Torikan, Savonlinna kvartetin ja Tuula Hällströmin konserttiin Leppävirran kirkossa sekä Andrea Carèn ja Savonlinna Big Bandin Frank Sinatra Tributeen Warkaus-salissa. Myös Joroisten OMA osuuskunnan tarjoama ilmaistapahtuma, päätähtenään Samuli Edelmann ja Orkestra Suora Lähetys, keräsi toistatuhatta katsojaa Joroisten urheilukentälle.

Kävijämäärä nousi kaiken kaikkiaan 7200:een ja maksullisiin tapahtumiin myytiin n. 4700 lippua.

www.joroinenmusicfestival.fi