09.12.2022

Joroisten Musiikkipäivät julkaisee kauden 2023 ensimmäiset konsertit

Avajaiskonsertissa Juva kirkossa perjantaina 21.7. kuullaan Gioachino Rossinin säveltämä teos Petite messe solennelle, jossa esiintyy ESMO juhlakuoro, solistit ja soitinryhmä. Teoksen johtaa kapellimestari Matti Makkonen. ”Rossinin kaunis teos avaa juhlavuudellaan musiikkipäivät ja luo vastapainoa uniikille ja intiimille kartanokonserttisarjalle”– kuvailee taiteellinen johtaja Jussi Merikanto. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys ESMO:n kanssa.

Yksi Suomen kansanvälisesti suurimpia tähtiämme, basso Mika Kares pitää konsertin yhdessä pianisti Kirill Kozlovskin ja urkutaiteilija Ilpo Laspaksen kanssa Leppävirran kirkossa 23.7. ”On upea mahdollisuus saada Mika Kares Suomeen ja Joroisten Musiikkipäiville esiintymään! Hän on kansainvälisesti tunnetuimpia laulajiamme ja tämän hetken kysytyin bassolaulaja maailmalla varsinkin Wagner-rooleissa.”

Joroisten Musiikkipäivien ohjelma sisältää kymmenen päivän aikana kartano- ja kirkkokonsertteja taidemusiikin parissa ja kartanokonserteissa liikutaan draaman, romantiikan ja komedian teemoissa. Lauantaina 22.7. esiintyy kaksi nousevaa laulajatähteä eri kartanokonserteissa. Sopraano Iris Candelariaa ja pianisti Juho Lepistöä kuullaan Frugårdin kartanossa Joroisissa ja baritoni Joonas Orrain ja harmonikkataiteilija Viivi Maria Saarenkylä esiintyvät Putkisalon kartanossa Rantasalmella. Putkisalon konserttiin voi saapua risteillen Savonlinnasta.

Juvan ja Leppävirran kirkkokonserttien sekä Putkisalon ja Frugårdin kartanokonserttien myynti avataan perjantaina 9.12.2022. Koko ohjelmisto julkaistaan helmikuun lopussa 2023.

Konsertteja toteutetaan Joroisissa, Juvalla, Leppävirralla ja Rantasalmella. Joroisten Musiikkipäivät 2023 korostaa kartano- ja kirkkokonserttien ja niissä esitettävän taidemusiikin roolia alueen omaleimaisuuden ja historian välittäjänä. Muut musiikin tyylilajit ja esiintymispaikat ovat edelleen mukana, täydentäen tätä festivaalin ydintoimintaa.

Konserttien sisällöt tulevat olemaan tärkeässä roolissa koko ohjelman ja festivaalin esilletuomisessa. Sisältölähtöisyydellä haluamme avata konserttien ja musiikin monitasoisuuden ja herättää tämän kautta mielikuvituksen ja tunteiden maailma. Tasa-arvo tulee toteutumaan konserteissa niin esiintyjien jakauman kuin ohjelmiston sisällön puolesta. Konserteissa tullaan kuulemaan niin nais- kuin miessäveltäjien musiikkia. Myös sukupolvien moninaisuus tullaan kokemaan mestari-kisälli -tyylisissä konserteissa, joissa halutaan nostaa ajatus taiteen käsityöläisammatin jatkumosta.

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 45. kerran 21.7. – 30.7.2023.

www.joroinenmusicfestival.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

16.05.2023

Joroisten Musiikkipäivät: Martti Talvela -säätiön vuoden 2023 stipendiaatti on Johan Krogius

Martti Talvela -säätiön vuoden 2023 nuoren laulajan stipendin saa tenori Johan Krogius. Stipendin suuruus on 8000 euroa. Stipendi luovutetaan 24.7.2023 järjestettävän konsertin yhteydessä. Johan Krogiuksen lisäksi konsertissa esiintyvät Martti Talvela -säätiön vuoden 2019 stipendiaatti sopraano…

16.05.2023

Joroisten Musiikkipäivät järjestää lapsille ja nuorille laulukurssin, jossa annetaan laulun ja ilmaisun opetusta

Kurssilla lauletaan erilaisia lauluja, tehdään ilmaisuharjoituksia ja nautitaan musiikin riemusta. Päätöskonsertissa kurssilaiset pääsevät halutessaan esiintymään yleisölle pianosäestyksellä. Kurssista ei peritä osallistumismaksua. Kurssille voivat ilmoittautua 7-15 -vuotiaat lapset ja nuoret. Kurssin päätöskonsertti pidetään kampuksella lauantaina 22.7.…

02.03.2023

Joroisten Musiikkipäivien 2023 maksullinen ohjelmisto on julkaistu

Avajaiskonserttina perjantaina 21.7. kuullaan Gioachino Rossinin säveltämä teos Petite Messe Solennelle, jossa esiintyy ESMO juhlakuoro, solistit ja soitinryhmä. Teoksen johtaa kapellimestari Matti Makkonen. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistyksen kanssa. Kuoro koostuu Juvan kamarikuoron…