12.07.2023

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 45. kerran 21.– 30.7.2023

Avajaiskonserttina perjantaina 21.7.2023 kuullaan Gioachino Rossinin säveltämä Petite messe solennelle, jossa esiintyy ESMO juhlakuoro (Juvan kamarikuoro + Savonlinna-kuoro), solistit ja soitinryhmä. Teoksen johtaa kapellimestari Matti Makkonen.

”Rossinin kaunis teos avaa juhlavuudellaan musiikkipäivät ja luo vastapainoa uniikille ja intiimille kartanokonserttisarjalle” -kuvailee taiteellinen johtaja Jussi Merikanto.

Suomen kansanvälisesti suurin tähtemme, basso Mika Kares pitää konsertin yhdessä urkutaiteilija Ilpo Laspasin ja pianisti Tuukka Vähätalon kanssa Leppävirran kirkossa 27.7.

”Oli upea mahdollisuus saada Mika Kares Suomeen ja Joroisten Musiikkipäiville esiintymään! Hän on kansainvälisesti tunnetuin laulajamme ja tulee konsertoimaan suoraan maailmankuululta Bayreuthin festivaalilta.”

Kartanokonserteissa draamaa, romantiikkaa ja komiikkaa

Joroisten Musiikkipäivien ohjelma sisältää kymmenen päivän aikana kartano- ja kirkkokonsertteja taidemusiikin parissa. Kartanokonserteissa liikutaan draaman, romantiikan ja komedian teemoissa.

Savonlinnan Oopperajuhlilla loistaneita nuoria tähtiä kuullaan eri konserteissa. Lauantaina 22.7. sopraano Iris Candelaria ja pianisti Juho Lepistö esiintyvät Frugårdin kartanossa, baritoni Joonas Orrain ja harmonikkataiteilija Viivi Maria Saarenkylä esiintyvät Putkisalon kartanossa. Tämän vuoden Martti Talvela -säätiön stipendiaatti tenori Johan Krogius ja vuoden 2019 stipendiaatti sopraano Jenni Hietala tuovat ma 24.7. juhlayleisön kuultavaksi nuorta laulun loistoa. Savonlinnan Oopperajuhlien Taikahuilun Papagenon roolissa nähtyä bassobaritoni Markus Schwartzia kuullaan keskiviikkona 26.7. yhdessä pianisti Tuula Hällströmin kanssa. Koomisista lauluista koostuva kokonaisuus kuullaan Joroisniemen kartanossa.

Järvikylän kartanossa esiintyy perjantaina 28.7. barokkiyhtye Ensemble Nylandia solistinaan australialainen maailmantähti Genevieve Lacey, nokkahuilu.

”Nokkahuilu, eli flauto dolce on yksi kauneimpia ja hienoimpia soittimia. Nyt on mahdollisuus kuulla tätä upeaa soitinta kansainvälisen tähden konsertissa.”

Konsertteja toteutetaan Joroisissa, Juvalla, Leppävirralla ja Rantasalmella. Joroisten Musiikkipäivät 2023 korostaa kartano- ja kirkkokonserttien ja niissä esitettävän taidemusiikin roolia alueen omaleimaisuuden ja historian välittäjänä. Muut musiikin tyylilajit ja esiintymispaikat ovat edelleen mukana, täydentäen tätä festivaalin ydintoimintaa.

Diandra, Seela Sella ja nousevia tähtiä

Tiistaina 25.7. kuullaan Kartanogolfilla Joroisissa monista tv-ohjelmista tutun Diandran konsertti. Festivaalin päätöskonserttina on runokonsertti ”Näin unta kesästä kerran” Joroisten kirkossa.

Esiintyjinä ovat Seela Sella, runot, Pia Freund, laulu Taina-Maaria Rautasuo, piano ja laulu sekä Louna Hosia, sello.

”Tänä vuonna festivaalilla on karismaattisia esiintyjiä eri sukupolvista. Tämä tuo rikkautta ja erilaisia tunnelmia ohjelmaan.”

Lauantaista 29.7. muodostuu Torstilan kartanolla Joroisissa kokonainen tapahtumapäivä, joka sisältää lastenkonsertin, kesäteatteria ja iltakonsertin. Illan konsertissa päästään ranskalaisten chansoneiden ja musikaalien maailmaan nousevien tähtien sopraano Sanna Iljinin ja tenori Akseli Ferrandin kanssa.

Konserttien sisällöt tulevat olemaan tärkeässä roolissa. Sisältölähtöisyydellä haluamme avata konserttien ja musiikin monitasoisuuden ja herättää tämän kautta mielikuvituksen ja tunteiden maailma.

Koko ohjelma: https://joroinenmusicfestival.fi/ohjelma-ja-liput/

Joroisten Musiikkipäivien liput ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa, Lippupisteen myyntipisteissä ja festivaalitoimistossa.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

09.04.2024

Joroisten Musiikkipäivät: Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 stipendiaatti on Emma Kajander

Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 nuoren laulajan stipendin saa sopraano Emma Kajander. Stipendin suuruus on 8000 euroa. Stipendi luovutetaan 24.7.2024 kello 19 järjestettävän konsertin yhteydessä. Emma Kajander esiintyy konsertissa pianistinaan pianotaiteilija Marjaana Merikanto. Konsertti järjestetään…

29.11.2023

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 46. kerran 19.7. – 28.7.2024. Festivaalin ensimmäiset konsertit avataan myyntiin torstaina 30.11.2023.

Avajaiskonserttina perjantaina 19.7. kuullaan Georg Friedrich Händelin säveltämä Messias-oratorio, jossa esiintyvät Etelä-Savon maakuntakuoro, soitinyhtye sekä solisteina sopraano Mari Karjalainen, altto Anu Ontronen, tenori Jere Hölttä ja basso Heikki Kilpeläinen. Teoksen johtaa kapellimestari Matti Makkonen. Etelä-Savon…