12.06.2018

Joroisten Musiikkipäivät ja Lumme Energia Oy tuottavat yhdessä iloa ja energiaa palvelukeskuksiin ja -taloihin

Joroisten Musiikkipäivien konsertteihin ja tapahtumiin osallistui kesällä 2017 yhteensä noin 5600 kävijää. Silti oli monia, jotka olisivat halunneet tulla, mutta heillä ei ollut siihen mahdollisuutta.

Lumme Energiasta tulee yksi Joroisten Musiikkipäivien pääyhteistyökumppaneista Joroisten, Juvan ja Leppävirran kuntien sekä Varkauden kaupungin rinnalle. Lumme Energian ja Musiikkipäivien uusi ja edistyksellinen yhteistyö vie joukon Musiikkipäivillä esiintyviä taiteilijoita vierailuille alueen palvelukeskuksiin ja -taloihin. Lumme Energia haluaa olla mukana levittämässä Musiikkipäivien ilosanomaa myös niille ihmisille, jotka eivät ikänsä, sairautensa tai muun liikuntaesteen takia pääse osallistumaan festivaalin konsertteihin paikan päälle. ”Välittäminen on meille molemmille tärkeä ja yhdistävä arvo”, toteavat Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtoranta ja Joroisten Musiikkipäivien taiteellinen johtaja Jan Hultin.

 

Elämyksiä ja iloa — livenä ja somena

Jokaiselle meistä saattaa joskus koittaa aika, jolloin vahvasta halusta huolimatta, emme pysty osallistumaan paikkakuntamme kulttuuritapahtumiin.  Ikääntymisen myötä mahdollisesti syntyvät liikkumisrajoitteet ovat yksi tekijä, joka vaikeuttaa osallistumista konsertteihin, teatteriin tai urheilutapahtumiin.

”Joroisten Musiikkipäivät levittäytyy kuuden yhteistyössä mukana olevan kunnan alueelle, joten toimialueellamme on runsaasti vanhuksia, jotka mainituista syistä jäävät tarjoamiamme taide-elämyksiä vaille. Ilman Lumme Energian tukea, ei tällainen konkreettinen välittäminen ja musiikillisen tervehdyksen vieminen vanhuksille, olisi mahdollista”, toteaa Jan Hultin.

Lumme Energian ja Joroisten Musiikkipäivien yhteistyö laajentaa festivaalin saavutettavuutta ja vaikuttavuutta. Yhdessä suunniteltu uusi konsepti toteutetaan kesällä 2018 ensimmäistä kertaa.

Festivaalin taiteilijat tekevät taiteilijavierailuita kuudella paikkakunnalla: Joroisissa, Pieksämäellä, Rantasalmella, Leppävirralla, Varkaudessa ja Juvalla. Taiteilijavierailut toteutetaan pääosin samoina päivinä, kuin kyseisten taiteilijoiden konsertit toteutetaan kullakin paikkakunnalla. Näitä musiikkia ja tarinointia sisältäviä taiteilijavierailuita voi seurata myös livelähetyksinä Lumme Energian Facebook-sivuston kautta.

 

Taiteilijavierailuiden ja livelähetysten ajankohdat

 

Joroinen, 23.7. klo 14 Palvelutalo Mansikkapaikka

Marion Melnik, sopraano

 

Leppävirta 24.7. klo 15 Palvelukeskus Leivola

Mikko Nuopponen, tenori

 

Juva, 26.7. klo 14 Palvelukeskus Juvakoti

Markus Suihkonen, basso

 

Rantasalmi 26.7. klo 16 Palvelukeskus Mäntylä

Raul Mannola ja Aylin Eleanora, Flamenco taiteilijat

 

Varkaus 27.7. klo 15 Käpykankaan palvelukeskus

Hannakaisa Nyrönen, sopraano

 

Pieksämäki, 28.7. klo 15  Valona Vanhuspalvelut

Erja Lyytinen, artisti

 

Uuden ajan energiayhtiö

Lumme Energia Oy on suomalainen energiayhtiö, joka on syntynyt Etelä-Savon Energian ja Suur-Savon Sähkön yhdistäessä sähkön myyntiliiketoimintansa. Asiakkaita Lumme Energialla on yli 100 000. Lumme Energia tarjoaa valoa ja iloa jokaiseen kotiin Suomessa.

 

Perinteikäs festivaali 

Joroisten Musiikkipäivät on 41 vuotta vanha, perinteikäs kamarimusiikkitapahtuma, joka on viime vuosina laajentunut niin alueellisesti kuin sisällöllisesti mittavaksi Sydän – Savon festivaaliksi. Musiikin tyylilajit vaihtelevat kartanoiden hienovaraisista kamarimusiikkikonserteista tehdashallien rock&pop-musiikkiin.

Vuonna 2018 Musiikkipäivät järjestetään 41. kerran, tällä kertaa kuudella paikkakunnalla ja 10 päivän aikana. Festivaalilla esiintyy lähes 90 taiteilijaa, 26 konsertissa ja tapahtumassa.

Joroisten Musiikkipäivät järjestetään 20.-29.7.2018.

www.joroinenmusicfestival.fi