17.02.2015

Jorma Uotinen Talviharmonikassa Pariisin taivaan alla

Keskiviikkoiltana 18. helmikuuta Jorma Uotisen ja muusikoiden draamakonsertti vie kuulijansa Keski-Pohjanmaan konservatoriolla pariisilaistunnelmiin. St-Germainen kahviloista Seinen pohjalle saakka. Edith Piaf, Jacques Brel, Leo Ferre, Juliette  Greco…. Ranskalaisen chanson-perinteen kuolemattomat tulkit innoittavat edelleen. Konsertissa kuullaan monia ikivihreitä kappaleita, kuten La vie en rose, Ne me quitte pas, Avec le temps ja Il n´y a plus d´apres.

Uotinen on konsertoinut pianisti Jari Hakkaraisen, haitaristi Petri Ikkelän ja sellisti Helena Plathanin  kanssa menestyksekkäästi yli kymmenen vuoden ajan. Talviharmonikan yleisö saa nauttia uudesta konserttikokonaisuudesta, jonka ensiesitys oli viime syksynä.

– Konsertissa on mukana sellaisia lauluja, jotka ovat kulkeneet mukanani jo niiltä vuosilta, kun tanssin Pariisissa. Kahdeksan kappaleista on uusia. Jokainen konsertin kappale on minulle läheinen, yksikään ei ole vain täytettä.

Jorma Uotinen mainitsee, että Leo Ferren kappaleet ovat suomalaisille oudompia.

– Niitä ei ole Suomessa usein esitetty, varsinkaan ranskaksi laulettuina.

Jacques Brelin  kappaleiden esittämistä Uotinen on valmistellut jo pitkään.

– Esitettävään kappaleeseen täytyy rakentaa oikea suhde ja sovitus on tärkeä. Nyt ne ovat valmiita tulemaan ulos, hän toteaa Petri Ikkelän sovitusta kiitellen ja mainitsee vielä nimeltä yhden tärkeän kappaleen.

– Jari Hakkaraisen Tuulet tyyntyneet on mukana jokaisessa konsertissani.

 

Pariisin taivaan alla

ke 18.2. klo 10 Konservatoriolla, Pitkänsillankatu 16. Liput 25 €.

Jorma Uotinen                    laulu

Jari Hakkarainen                piano

Petri Ikkelä                         haitari

Helena Plathan                   sello

www.talviharmonikka.com

Kokkolan Talviharmonikka järjestetään 15.-22.2.2015.