08.03.2010

Jorma Uotinen sisustaa Kuopion asuntomessujen Italia-talon

Lisämaustetta sisustukseen luodaan tanssilla.

Kuopio Tanssii ja Soi, Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja italialainen GATTO-keittiöt toteuttavat yhteistyössä Kuopion asuntomessualueelle nousevan, arkkitehti Pauli Sonnisen perheelleen suunnitteleman Italia-talon sisustuksen.

Sisustuksen suunnittelusta vastaa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.

– Asuminen on elämän fundamentaalisia asioita. Minua viehättää italialainen design ja se oli iso motiivi, miksi lähdin mukaan. Kun talo sattuu vielä olemaan Kuopiossa, johon minulla on elävä kytkentä Kuopio Tanssii ja Soin kautta, tämä tuntui luontevalta, Uotinen kertoo.

– Olen koko ikäni ollut kiinnostunut sisustuksesta. Tämä on seikkailua muotoilun ja arkkitehtuurin maailmaan.

Sisustuksen perustukset löytyvät Uotisen mukaan käytännöstä, kauneudesta ja kestävyydestä – kodin pysyvistä arvoista. Ripaus lisämaustetta sisustukseen luodaan tanssilla, sillä Uotinen aikoo sisustaa talon myös tanssilla. Deko-lehti videoi tanssillisen sisustuksen keväällä. Video on nähtävillä yhteistyö-kumppaneiden kotisivuilla sekä Italia-talossa asuntomessujen aikana.

– Messuvieraat hakevat asuntomessuilta ideoita ja vinkkejä omaan asumiseensa. Uskon, että Jorma Uotisen sisustussuunnittelu ja tanssisisustus antavat kävijöille uudenlaisen näkökulman asumiseen – jotakin kiehtovaa ja tuoretta katsottavaa, sanoo Suomen Asuntomessujen markkinointi- ja viestintäjohtaja Nina Hyyppä.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalille yhteistyö Suomen Asuntomessujen kanssa on mielenkiintoinen, uusi avaus, jossa kaksi neljäkymmentävuotiasta vahvan brändin tapahtumaa yhdistävät voimansa.

– Taiteen ja tapahtumien parissa puhutaan paljon yleisötyöstä. Tänä on Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin näkökulmasta juuri sitä, uusien ulottuvuuksien hakemista. Uskon että yhteistyö synnyttää uteliaisuutta arkkitehtuuria, designia ja tanssitaidetta kohtaan, festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

41. Kuopio Tanssii ja Soi 17.-23.6.2010

Etusivu