30.06.2015

Jorma Silvastille jatkopesti Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana

Oopperajuhlien hallitus jatkaa Silvastin kautta vuoteen 2019 asti.

Savonlinnan Oopperajuhlien hallitus on päättänyt jatkaa juhlien taiteellisen johtajan Jorma Silvastin kautta kahdella vuodella 31.8.2019 asti. Aiemman sopimuksen mukaan hänen määräaikainen kautensa olisi päättynyt vuonna 2017.

– Savonlinna Oopperajuhlien hallitus on halunnut varmistaa juhlien pitkäjänteisen ja linjakkaan kehityksen jatkamalla Jorma Silvastin kautta jo tässä vaiheessa. Kun ohjelmistopäätökset ja solistikiinnitykset on tehtävä varsin pitkällä jänteellä, olemme halunneet varmistaa, että Oopperajuhlat on jatkossakin korkealuokkainen festivaali ja että sillä on selkeä linja, toteaa hallituksen puheenjohtaja Petteri Walldén. – Jorma on jo alkukautensa aikana osoittanut näkemyksellisyyttä ja määrätietoisuutta kehittäessään Oopperajuhlia. Kausi on lähtenyt alkuun erinomaisesti ja siksi oli luontevaa jatkaa hänen taiteellisen johtajan pestiään.

– Olen ilahtunut ja kiitollinen siitä luottamuksesta, jota Oopperajuhlien hallitus on minulle osoittanut, sanoo Jorma Silvasti. – Savonlinnalla on oma, aivan erityinen paikka sydämessäni. On ollut hienoa tehdä työtä Oopperajuhlien ammattitaitoisen ja vahvasti sitoutuneen tiimin kanssa. On upeaa päästä jatkamaan juhlien kehitystä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 jälkeenkin. Pitkä suunnittelujänne antaa hyvät mahdollisuudet Oopperajuhlien taiteellisen tason edelleen kehittämiseen ja takaa meille samalla paremmat mahdollisuudet tuoda jatkossakin Savonlinnaan niin korkeatasoisia taiteilijavieraita kuin oopperatalojakin.

Jorma Silvasti aloitti Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana 31.8.2013. Savonlinna on kuitenkin hänelle tuttu jo ennestään, sillä Silvasti on laulanut Oopperajuhlilla kuorossa vuodesta 1975 ja solistina vuodesta 1983.

Silvasti on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia oopperalaulajia. Hän on esiintynyt maailman suurimmissa oopperataloissa mm. Berliinissä, Lontoon Covent Gardenissa, Münchenissä, New Yorkin Metropolitanissa ja Wienin valtionoopperassa.

 

Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteita. Oopperajuhlat on yli sadan vuoden aikana kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, joista runsaat 10 prosenttia ulkomailta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman.

Oopperajuhlien vuoden 2015 budjetti on 8,4 M€, josta noin 82 % on omarahoitusta ja 18 % avustuksia Opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja Savonlinnan kaupungilta.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 3.7.-2.8.2015.

www.operafestival.fi