23.07.2012

Jorma Hynninen solistina Salmelan Merikanto-konsertissa 29.7.

Taidekeskus Salmelan Merikanto-konsertissa sunnuntaina 29.7. klo 14.30 esiintyvät oopperalaulaja Jorma Hynninen ja Sofia Magdalena -kamarikuoro. Kuoroa johtaa Raimo Paaso ja säestäjänä toimii piano- ja urkutaiteilija Markus Vaara. Ohjelmassa kuullaan mm. Oskar Merikannon rakastetuimpia lauluja. Konsertti järjestetään Mäntyharjun kirkossa.

Baritoni Jorma Hynninen on yksi menestyneimmistä suomalaisista oopperalaulajista. Hän on toiminut mm. Suomen Kansallisoopperan musiikillisena johtajana 1984–1990 ja Savonlinnan oopperajuhlien taiteellisena johtajana 1993–2002. Hynninen on esittänyt yli 60 oopperaroolia, joista monet on sävelletty nimenomaan häntä varten. Merikanto-konsertissa Hynnistä säestävän pianotaiteilija Markus Vaaran liedpianistin taitoihin ovat konserteissaan turvautuneet useat Suomen eturivin laulajat. Oulun tuomiokirkon Sofia Magdalena -kamarikuoroa johtaa sunnuntaina kuoron taiteellinen johtaja Raimo Paaso. Hän on esiintynyt usein kapellimestarina johtaen laajoja kirkkomusiikkiteoksia omassa seurakunnassaan sekä lähialueilla.

Taidekeskus Salmelan näyttelyt ovat avoinna 9.6.−12.8.2012 päivittäin klo 11−18.

Lippuvaraukset tapahtumiin Salmelasta: p. 050 3388 114, info@taidekeskussalmela.fi
Taidekeskus Salmela, Mäntyharjuntie 25, 52700 Mäntyharju

Taidekeskus Salmela on Mäntyharjussa sijaitseva kulttuuritapahtuma, jonka ohjelmaan kuuluvat kesäisin kuvataidenäyttelyt, konsertit ja luennot.. Historiallisessa kirkonkylämiljöössä sijaitsevat, vuosittain vaihtuvat taidenäyttelyt esittelevät suomalaisen nykytaiteen tunnettuja nimiä ja nuoria lahjakkuuksia.

http://www.taidekeskussalmela.fi