08.06.2010

Jorma Hynninen ja Kaartin soittokunta avaavat Taidekeskus Salmelan kesän lauantaina 12.6.

Juhlavassa Avajaiskonsertissa kuullaan mm. Jean Sibeliuksen musiikkia Puolustusvoimien edustussoittokunnan ja oopperalaulaja Jorma Hynninen esittämänä. Kaartin soittokuntaa johtaa musiikkieverstiluutnantti Elias Seppälä. Avajaisjuhla alkaa konsertin jälkeen Salmelan Veistospuistossa, jossa kesän avauksen suorittaa taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén ja yhteistyökumppanin puheenvuoron pitää Lähivakuutuksen toimitusjohtaja Erkki Moisander. Veikkaus palkitsee tilaisuudessa kesän Nuoren taiteilijan Annuli Viherjuuren.

Ranskalainen kuvanveistäjä ja espanjalainen taidemaalari mukana näyttelyssä

Professori Lauri Ahlgrénin 80 vuotta –juhlanäyttely on esillä kesällä Salmelassa. Kansainvälistä väriä näyttelyyn tuo Salmelan taiteilijaresidenssissä ja Viipurin taitelija-ateljeessa työskennellyt espanjalainen taidemaalari Jesús Ángel Bordetas. Hänen ja ranskalaisen kuvanveistäjä François Blossevillen kokoelmat ovat esillä Salmelan päärakennuksessa.

Viipurissa syntynyttä taidetta esillä ensimmäistä kertaa

Domanderin näyttelyalueella on esillä kokoelmat taidemaalari Kaija Hinkulalta ja Hanna Peräkylältä, jotka työskentelivät keväällä Salmelan uudessa Viipurin taiteilija-ateljeessa.

Kesän muut taiteilijat ovat taidemaalarit Samuli Heimonen, Kristian Krokfors ja Annuli Viherjuuri, kuvanveistäjät Johanna Häiväoja, Pirkko Nukari ja Kimmo Pyykkö sekä Nuorten kuvataidekilpailun Näyttelyluokka; taidemaalarit Sini Anttila-Rodriguez, Jussi Halonen, Nana Hermunen, Jonna Johansson, Klaus Kopu, Teemu Korpela, Maria Laine, Salla Laurinolli, Asta Pajunen, Jari Rönkkö ja Kristiina Sario, kuvataiteilijat Markku Haanpää, Terhi Kaakinen, Juhana Moisander, Kasper Muttonen, Pasi Rauhala, Vappu Rossi sekä kuvanveistäjä Petri Eskelinen.

Veistosten Vesipuistossa uutuuksia kolmelta taiteilijalta

Myös Salmelan rannassa sijaitseva Veistosten Vesipuisto uudistuu. Veden päälle nousee teoksia Johanna Häiväojalta, Tapio Junnolta ja Vesa Syrjäseltä.

Kuvataidekilpailu huipentuu palkintojenjakotilaisuuteen 14.7.
Kuvataidekilpailun Näyttelyluokan kokoelmat ovat esillä kesällä Domanderin näyttelyalueella. Nuorten kuvataidekilpailu huipentuu keskiviikkona 14.7. Salmelassa järjestettävään palkintojenjakotilaisuuteen. Tilaisuudessa julkistetaan kilpailun voittaja, joka palkitaan Nokian 5.000 €:n nimikkopalkinnolla ja työskentelystipendillä. Tilaisuudessa luovutetaan myös MTV3:n 2.000 €:n nimikkopalkinto taiteilijalle, joka on valittu yleisöäänestyksen perusteella, sekä VMP:n ja Veikkauksen kannustuspalkinnot.

Merikanto ja V.A. Koskenniemi kaikuvat kesän tapahtumissa
Rakastetuinta ja toivottua laulumusiikkia kuullaan su 11.7. suositussa Merikanto gaalakonsertissa, jossa esiintyvät Salmelan Merikanto-laulukilpailuissa 2001-2009 menestyneet solistit Hedvig Paulig, Essi Luttinen, Petri Bäckström ja Jussi Merikanto, säestäjinään pianotaiteilijat Marjaana Merikanto ja Collin Hansen. Ennakkotiedoista poiketen Maija Skillen tilalla esiintyy tenori Petri Bäckström. Konsertin juontaa TV/radiotuottaja Aarno Cronvall.

Su 25.7. on ohjelmassa vuorossa Yleisön pyynnöstä: Rakkautta Sanoin ja Sävelin -tapahtuma, esiintyjinä näyttelijät Liisamaija Laaksonen ja Esko Salminen, oopperalaulaja Jaakko Ryhänen ja pianotaiteilija Piia Paemurru. Tilaisuudessa kuullaan kauneinta suomalaista musiikkia ja lausuntataidetta.

Kesän uutuutena bussimatkoja Helsingistä Salmelaan
Tänä kesänä Salmela järjestää bussimatkoja Helsingistä Lahden kautta Mäntyharjuun ja takaisin. Matkat Salmelaan järjestetään la 12.6. avajaiskonserttiin, la 19.6., su 11.7. Merikanto konserttiin, ti 20.7. ja la 7.8.

Taidekeskus Salmelan näyttelyt ovat avoinna 12.6.-8.8.2010 päivittäin klo 11-18.

http://www.taidekeskussalmela.fi