09.08.2010

Jorma Hynninen harmonikan ja urkujen säestämänä Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertissa

Elokuisessa illassa torstaina 12.8. klo 21 Tapiolan kirkossa kuullaan baritoni Jorma Hynnistä urkujen ja harmonikan kera. Tässä Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertissa Hynninen esittää mm. festivaalin taiteellisen johtajan Kari Tikan laulusarjan Laulakaa herralle uusi laulu!. Konsertin muut esiintyjät ovat Janne Rättyä, harmonikka sekä Kaisa-Leena Harjunmaa-Hannikainen, urut.

Ooppera-, lied- ja konserttilaulajana poikkeuksellisen näyttävän uran luonut Jorma Hynninen on esiintynyt maailman johtavissa oopperataloissa. Kotimaassa hän on laulanut useiden suomalaisten oopperoiden kantaesityksissä sekä tehnyt lukuisia levytyksiä keskeisestä ooppera-, lied- ja konserttiohjelmistosta sekä suomalaisten säveltäjien tuotannosta. Hynninen on toiminut uransa aikana sekä Suomen Kansallisoopperan ja Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana. Myös Sibelius-Akatemiassa laulutaiteen professorina toiminut Hynninen nimitettiin taiteilijaprofessoriksi vuonna 1990.

Harmonikkataitelija Janne Rättyä on palkittu useissa kansallisissa sekä kansainvälisissä harmonikka- ja solistikilpailuissa. Hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona useimmissa Euroopan maissa sekä Aasiassa että Yhdysvalloissa. Rättyä toimii harmonikansoiton professorina Grazin musiikkiyliopistossa Itävallassa. Tapiolan seurakunnan kanttori Kaisa-Leena Harjunmaa-Hannikainen on esiintynyt eri puolilla Suomea sekä Virossa, Saksassa ja Kanadassa omin konsertein sekä laulajien ja kuorojen säestäjänä. Vuonna 2007 Harjunmaa-Hannikaiselle myönnettiin director musices -arvonimi.

Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertissa kuullaan muun muassa O. Merikannon lauluja sekä festivaalin taiteellisen johtajan Kari Tikan säveltämä laulusarja, joka perustuu Raamatun teksteihin. Kantavana teemana Laulakaa Herralle uusi laulu! -sarjan lauluissa on Jumalan suuruus ja ihmisen pienuus sekä kuinka suuri Jumala pitää huolta pienestä ihmisestä.

Hynninen, Harjunmaa ja Hannikainen -konsertti torstaina 12.8. Tapiolan kirkossa klo 21. Tuntia ennen konserttia on taiteilijatapaaminen Tapiolan kirkolla.

Liput 18−21 € Lippupisteestä sekä tuntia ennen ovelta.
Konsertin ohjelma sekä taiteilijaesittelyt löytyvät festivaalin kotisivuilta.

Etusivu