25.07.2013

Jonne Aaron yrittää tänään Turun DBTL-festivaalilla maailmanennätystä

Onnen Vuodet -kiertuettaan vetävä Jonne Aaron tekee historiaa Turussa ja samalla koko maailmassa, sillä Rakkauden Festivaaleilla tänään esiintyvä muusikko saa kunnian yrittää maailmanennätystä, jolloin hän olisi ensimmäinen sadan metrin korkeudessa esiintyvä artisti. Ennätysyrityksestä on tehty virallinen ilmoitus Guinnesin ennätys-sivustolle.

Nousun huimiin korkeuksiin mahdollistaa Janneniska -niminen yritys, joka nostolava-autoa käyttäen voi viedä turvallisessa korissa jopa 104 metrin korkeuteen. Jotta esiintymisestä sadassa metrissä tulisi ennätys, pitää toimitus dokumentoida hyvin. Tähän ollaan jo varustauduttu.

– Otamme kuvia, niin yläilmoista kuin mittauslaitteistostakin. Korkeusmittari näyttää korin matkan realistisesti ja rehellisesti. Aiomme dokumentoida tapahtuman ehkä liiankin hyvin, Janneniskan varatoimitusjohtaja Ville Helminen kertoo ja hymyilee.

Turvallisuus on taattu niin valjailla kuin turvaköydelläkin, ilman asianmukaisia turvatoimia yläilmoihin ei edes lähdetä. Jonne Aaronin seurana yläilmoissa on kuski, joka ajaa korin haluttuun korkeuteen. Korin alla roikkuvat kaiuttimet. Äänentoisto on hoidettu niin, että tuulen kantamoinen ei sekoita yläilmoista tulevaa Jonnen laulua ja lavalla veivaavan bändin soitantaa, vaan ne tulevat samassa tahdissa.

Helminen lupaa myös muille artisteille mahdollisuuden musisoida pää pilvissä. Ja korkeanpaikankammoiselle hänellä on aivan oma vinkkinsä.

– 30 metrin kohdalla voi tehdä hieman huonoa. Mutta kun on sadassa metrissä, niin alhaalla näkyvät tiet ja pientareet ovat minimaalisia ja jotenkin epäuskottavia. Silloin ei enää huimaa. Voi vain ihmetellä, hän vinkkaa.

www.dbtl.fi