29.07.2021

John Legend, Emeli Sandé ja Hector Reimagined -konsertti säkenöivät Pori Jazzissa 2022

Yhdysvaltalainen supertähti John Legend, brittiartisti Emeli Sandé sekä kotimainen erikoiskonsertti Hector Reimagined ovat Pori Jazzin ensimmäiset esiintyjäjulkistukset ensi vuodelle. Festivaali järjestetään 55. kertaa 8.–16. heinäkuuta 2022, ja tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

Porin Kirjurinluodossa torstaina 14.7.2022 esiintyvä John Legend on kunnostautunut urallaan niin laulajana, säveltäjänä, näyttelijänä kuin tuottajanakin. Uusimman studioalbuminsa vuosi sitten kesällä julkaissut tähtiartisti on myynyt moninkertaista platinaa ja voittanut yksitoista Grammy-palkintoa.  Hänen isoin hittinsä on “All of Me”, joka on kerännyt Spotifyssa huimat 1,5 miljardia kuuntelukertaa.

John Legend on kaikkien aikojen ensimmäinen afrikanamerikkalainen mies, joka on yltänyt himoittuun EGOT-statukseen. Kirjainlyhenne tarkoittaa henkilöä, joka on voittanut Yhdysvaltojen neljä merkittävintä viihdealan palkintoa: televisioalan Emmyn, musiikkialan Grammyn, elokuva-alan Oscarin sekä teatterialan Tonyn. EGOT-kerhoon on päässyt tähän päivään mennessä vain 15 henkilöä.

John Legend on harvinainen ja odotettu Suomen-vieras. Edellisen kerran hän konsertoi Suomessa ja Pori Jazzissa kesällä 2013, jolloin artistin läpimurto maailmanlaajuiseen megatähteyteen odotti vielä vuoroaan.

Emeli Sandé tekee odotetun paluun

Pori Jazzissa perjantaina 15.7.2022 kuultava Emeli Sandé on julkaissut urallaan kolme studioalbumia. Brittiartisti teki rakettimaisen nousun pop-taivaalle vuonna 2012, jolloin hänen debyyttialbuminsa “Our Version of Events” oli Ison-Britannian myydyin pitkäsoitto. Emeli Sandén lauluääni sekä tulkitsijan kyvyt ovat tehneet ison vaikutuksen suomalaisyleisöön brittitähden aiemmilla Pori Jazz -visiiteillä, jotka koettiin vuosina 2012 ja 2015. Tuoreimman albuminsa Real Life Emeli Sandé julkaisi syksyllä 2019.

Suomen legendaarisimpiin laulaja-lauluntekijöihin kuuluvan Hectorin uraa ja elämäntyötä juhlistetaan Pori Jazzissa lauantaina 16.7.2022. Hector Reimagined -nimellä toteutettavassa konsertissa kuullaan sekä Hectoria itseään että Valtteri Laurell Pöyhösen johtamaa huippuyhtyettä. Muun muassa Ricky-Tick Big Bandin sekä Dalindèon voimahahmona tunnettu muusikko-säveltäjä Pöyhönen laatii valitsemistaan Hectorin kappaleista uusia sovituksia, joita Porissa esittää varta vasten koottava, suomalaisista eturivin muusikoista koostuva yhtye. Luvassa on sekä Hectorin hittejä että hieman tuntemattomampia sävellyksiä, joita kuullaan toisenlaisina versioina kuin ikinä aiemmin.

Liput myynnissä Ticketmasterissa

Porin Kirjurinluodossa 14.–16.7.2022 järjestettävien Pori Jazz -pääkonserttien pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Kirjurinluodon päiväkohtaiset pääsyliput maksavat toimituskuluineen alkaen 82 euroa ja kolmen päivän lippu toimituskuluineen alkaen 175 euroa.

Vuosien 2020 ja 2021 Pori Jazz -festivaalille ostetut pääsyliput säilyttävät automaattisesti voimassaolonsa ensi vuoteen. Lisätietoja lippukäytännöistä löytyy festivaalin verkkosivuilta.