01.03.2018

John Hiatt, Sonny Landreth ja Walter Trout Puistobluesiin!

Legendaarinen laulaja-lauluntekijä John Hiatt saapuu esiintymään Suomeen kesällä. John Hiatt & The Goners featuring Sonny Landreth nähdään Puistobluesin pääkonsertin esiintymislavalla lauantaina 30. kesäkuuta. Lisäksi Puistobluesiin saapuu nyt julkistettavana artistina kitaristi, laulaja, Walter Trout. Puistobluesin liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä, ja niitä on saatavilla erikoishintaan 58,50 euroa 14.3. saakka.

John Hiattin Suomen-vierailu on osa hänen 30-vuotisjuhlakiertuettaan. Hiattin monipuolinen musiikki ylittää useita musiikingenrejä. Muiden muassa Rosanna Cashille ja Bob Dylanille biisejä kirjoittaneen Hiattin monipuolisessa musiikissa on vaikutteita rockista, countrysta, folkista ja bluesista. Hiatt on tunnettu karheasta äänestään ja sydämeenkäyvästä blueslaulustaan. Little Village -kokoonpanossakin mainetta kasvattanut Hiatt tulee Puistobluesiin yhdessä slide-velho Sonny Landrethin ja The Goners -yhtyeensä kanssa.

Kauan odotettu Walter Trout saadaan niin ikää Puistobluesiin tulevana kesänä. Tämän arvostetun sanoittajan, kitaristin ja säveltäjän musiikista huokuu aitoa ja tässä hetkessä elävää bluestunnelmaa. Trout voitti vakavan sairautensa, ja sen jälkeen ilmestyi yksi hänen parhaista ja väkevimmistä albumeistaan, Battle Scars (2015). Ennen soolouraansa John Mayall & The Bluesbreakers ja Canned Heat -yhtyeissä vaikuttanut Walter Trout palaa Vanhankylänniemeen 13 vuoden tauon jälkeen kitarabluesin ystävien riemuksi.

Brittibluesin lippua niemessä kantaa tänä vuonna lukuisat kerrat vuoden parhaan yhtyeen palkinnon British Blues Awardseissa voittanut skotlantilainen King King.

Puistobluesin pääkonsertissa nähdään myös Euroopan parhaaksi kitaristiksi valittu Erja Lyytinen! Erja, kuten, yllätys-yllätys, King Kingin Alan Nimmo, ovat molemmat rankattu maailman tämän hetken 17 parhaan blueskitaristin joukkoon!

Toisena kotimaisena huippukokoonpanona Bluespiknikillä kuullaan Ilkka HelanderinEsa Kuloniemen ja Leevi Leppäsen Dr. Helander & Third Wardia Little Willie Mehtolla vahvistettuna.

 

Pääkonserttiliput erikoishintaan 14.3. saakka 

Vilttipaikkoja Bluespiknikille voi lunastaa erikoisen edullisesti 58,50 € maaliskuun 14. päivään saakka, jonka jälkeen myyntiin tulevat perushintaiset ennakkoliput. Puistobluesin pääkonsertti on ilmainen alle 13-vuotiaille maksavan aikuisen seurassa.

https://www.puistoblues.fi/liput

Puistoblues – vuodesta 1978

Vuodesta 1978 yhtäjaksoisesti järjestetty Puistoblues on Suomen suurin bluesfestivaali ja sen pääkonsertti sopii myös lapsiperheille, sillä Vanhankylänniemen nurmikentälle mahtuu tuhansia musadiggareita ja piknikvilttejä.

Esiintyjinä on vuosien aikana nähty juurimusiikin maailmantähtiä, kuten B.B. King,  ZZ Top, John Lee Hooker, Albert Collins, Bo Didley ja John Fogerty. Festivaalin vetonaulaksi saapuu vuosittain genren mielenkiintoisimpia artisteja sekä kovia kotimaisia. Pääkonsertti tarjoaa koko päivän kestävän elämyksen kaikille aisteille.

Puistoblues järjestetään 27.6.-1.7.2018.

www.puistoblues.fi