29.03.2021

Johanna Rajamäki on Kuopio Tanssii ja Soin seuraava toiminnanjohtaja

Kuopio Tanssii ja Soi -yhdistyksen hallitus valitsi 4.2.2021 yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi Johanna Rajamäen. Henkilövaihdos tapahtuu elokuussa 2021, kun tehtävää vuodesta 1996 hoitanut Anna Pitkänen jää pois festivaalityöstä.

”Johanna on mielestämme tehtävään niin kyvyiltään kun persoonaltaankin sopiva henkilö. Hänen positiivinen ja eteenpäin optimistisesti katsova persoonansa teki meihin vaikutuksen. Johannan kansainvälinen tausta tanssin parissa osoittaa, että hän kykenee toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Hän suhtautuu tanssitaiteeseen intohimoisesti ja toimii mahdollistajana jättäen taiteelliselle johdolle sen tarvitseman tilan ja vapauden. Johanna mielestämme täydentää tiimiämme ominaisuuksillaan erinomaisesti”, kertoo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen.

Johanna Rajamäki on kokenut taidehallinnon ja kulttuurialan ammattilainen ja siirtyy Kuopio Tanssii ja Soin johtajaksi Tero Saarinen Companysta, jossa hän on vastannut ryhmän kansainvälisistä suhteista sekä myynnistä. Rajamäen kokemuksesta merkittävä osa on tanssin kansainväliseltä kentältä. Ennen nykyistä tehtäväänsä Johanna työskenteli amerikkalaisessa IMG Artists -agentuurissa ja Dancers’ Career Development & Shape Arts -organisaatiossa Lontoossa. Hänellä on työkokemusta myös Teatterikorkeakoulusta ja Fremantle Mediasta. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Lontoon City Universitystä sekä kulttuurituottajaksi Turun humanistisesta ammattikorkeakoulusta. 

”Olen todella otettu ja innoissani tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta ja tilaisuudesta työskennellä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin parissa ja vaikuttaa Suomen tanssin kenttään vientiin keskittyneiden työvuosien jälkeen. Odotan innolla yhteistyötä festivaalin ydintiimin kanssa. Minulla on kokemusta suurista tapahtumista ja yhteistyöstä myös Kuopio Tanssii ja Soin kanssa. Ymmärrän festivaalin merkittävyyden niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin”, kommentoi Rajamäki.

”Odotan innolla yhteistyötä ja uusien ideoiden pallottelua Johannan kanssa. Hän tuntee tanssin kansainvälistä kenttää hyvin, on laajalti verkostoitunut ja ajattelultaan avoin – koen nämä loistaviksi lähtökohdiksi festivaalin kehittämiselle”, toteaa festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen toiminnasta ja on festivaalin johtaja. Valintaa on valmistellut hallituksen nimeämä työryhmä, johon kuuluivat Sutisen ja Pitkäsen lisäksi Leila Savolainen ja Tuomo Meriläinen. Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa Riku Lehtopolku ja tuottajana Sirpa Miettinen.