06.03.2009

Johan Tallgren jatkaa Musica nova Helsingin taiteellisena johtajana

Säveltäjä Johan Tallgren jatkaa nykymusiikkifestivaali Musica nova Helsingin taiteellisena johtajana. Festivaali järjestetään seuraavan kerran helmikuun alussa 2011.

Tänä vuonna Musica nova Helsinki järjestettiin 7.–14. helmikuuta. Tallgrenin myötä festivaali uudistui monin tavoin. Teemana oli New York is Now, ja päävieraat saapuivat Manhattanin sydämestä. Kahdeksan päivän aikana kuultiin kantaaottavia, taiteenaloja yhdistäviä produktioita sekä nykymusiikin kotimaisia kykyjä. Tapahtumapaikkoja olivat mm. Kulttuuritehdas Korjaamo, Kiasma-teatteri ja eri taidegalleriat. Kävijämäärä oli noin 6 000, ja radion välityksellä konsertteja seurasi kokonaisuudessaan noin puoli miljoonaa kuulijaa.

Festivaalin taiteellisena johtajana jatkava Tallgren on asunut pitkään ulkomailla opiskellen mm. University of California San Diegossa ja Ircamissa Pariisissa opettajinaan Kaija Saariaho ja Brian Ferneyhough. Lisäksi hän on opettanut ja valmistelee väitöskirjaa Columbia Universityssä New Yorkissa Tristan Murail’n johdolla

Musica nova Helsinki on joka toinen vuosi järjestettävä uuden musiikin tapahtuma, joka perustettiin vuonna 1981 nimellä Helsinki Biennale. Vuonna 2011 vietetään siis festivaalin 30-vuotisjuhlaa. Pääjärjestäjät ovat Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginorkesteri, Sibelius-Akatemia ja Yleisradio.

Musica nova Helsinki