09.06.2014

Joel Laakso Riihimäen Kesäkonserttien taiteelliseksi johtajaksi

Riihimäen Kesäkonserttien taiteelliseksi johtajaksi on nimitetty seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi sellisti Joel Laakso (s. 1978). Uusi tehtävä tuo hänet vanhaan kotikaupunkiinsa, sillä jo 5-vuotiaana Joel Laakso aloitti sellonsoiton opinnot Riihimäen musiikkiopistossa, josta opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa ja Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa. Uusi Helsinki -kvartetin sellistinä Joel Laakso on vieraillut useimmissa Euroopan maissa, USA:ssa, Aasiassa ja Australiassa. Myös tunnetuimmat festivaalit Suomessa ovat tulleet hänelle tutuiksi. Hän on esiintynyt Radion Sinfoniaorkesterin sekä Tapiola Sinfoniettan solistina ja soittanut Olli Mustosen sellosonaatin Suomen ensiesitykset vuonna 2006 yhdessä säveltäjän kanssa.

Joel Laakso on Tanskan Kuninkaallisen Oopperan (Det Kungelige Kapel) 1. soolosellisti ja soittaa Hieronymus Amati -selloa vuodelta 1691.

Joel Laakson isä Ilari Laakso oli Riihimäen Kesäkonserttien ensimmäinen taiteellinen johtaja ja yksi koko tapahtuman käynnistäjistä.

Kesäkonserttien taiteellisena johtajana on viimeiset seitsemän vuonna toiminut viulisti ja kapellimestari Esa Heikkilä.

Onnistunut festivaalikesä 2014

Sunnuntaina päättynyt Riihimäen Kesäkonserttien 33. musiikkitapahtuma keräsi kaikkiaan runsaat 2.600 kuulijaa. Tämä oli lähes yhtä paljon kuin viime vuoden ennätyskävijämäärä. Konserttiviikon tapahtumista Arja Korisevan ja Hannu Lehtosen tähdittämä Isoisän aikaan Suomi-Filmin sävelin, päätöskonserttina ollut Koko perheen elokuvakonsertti sekä jo toukokuussa soinut Jaakko ja Pekka Kuusiston konsertti olivat loppuunmyytyjä. Samoin kaksi lastenkonserttia soivat täydelle salille. Kaikkiaan konsertteja oli tänä vuonna 16. Kesä tarjosi myös jo perinteeksi tulleet seniorikonsertit sekä Granitin aukion ilmaiset maistiaiskonsertit. Nimekkäiden kotimaisten esiintyjien lisäksi Riihimäellä vieraili myös huippumuusikoita Sveitsistä ja Saksasta.

– Tämän kesän Perhe-teema täydennettynä elokuvasävelmillä oli hieno kokonaisuus, joka tarjosi monipuolisen musiikkikattauksen, toteaa tyytyväisenä maaliskuussa Riihimäen Kesäkonserttien toiminnanjohtajan saappaisiin astunut Charlotta Kivistö.

Ensi vuonna Kesäkonsertit soivat Riihimäellä 2.-7.6.2015. Tämän lisäksi toukokuussa järjestetään perinteisesti ennakkokonsertti.

www.riihimaenkesakonsertit.fi