18.12.2014

Jessie J, John Hiatt ja Beth Hart esiintyvät Pori Jazzissa

Ensi kesänä 50. kertaa järjestettävän Pori Jazz -festivaalin ohjelmisto on täydentynyt uusilla ulkomaalaisesiintyjillä. Tuoreiden kiinnitysten joukosta löytyvät muun muassa englantilainen pop-tähti Jessie J sekä juurimusiikin yhdysvaltalaissuosikit John Hiatt ja Beth Hart. Tarjoushintaiset festivaaliliput ovat myynnissä vuoden loppuun asti.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Jessie J esiintyy Kirjurinluodossa perjantaina 17.7. Hän on r&b-, pop- ja soul-laulaja sekä lauluntekijä, joka on nopeasti noussut kotimaansa isoimpien tähtien joukkoon. Jessie J teki aluksi kappaleita muille artisteille, mutta vuonna 2011 julkaistu ”Who You Are” -debyytti tarjosi vauhtilähdön Jessie J:n soolouralle, kun brittilistan kymmenen kärkeen nousi albumilta peräti kuusi eri singleä. Muun muassa kappaleet ”Domino”, ”Price Tag” sekä ”Wild” ovat soineet runsaasti myös Suomen radioissa. Jessie J:n uusin albumi ”Sweet Talker” ilmestyi tänä syksynä.

Juurimusiikin ystäviä hemmotellaan Kirjurinluodossa torstaina 16. heinäkuuta, kun esiintymässä nähdään muun muassa John Hiatt ja Beth Hart. Yhdysvaltain arvostetuimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuvan Hiattin ura alkoi jo 1970-luvun puolivälissä, minkä jälkeen hän on julkaissut 22 studioalbumia ja ollut useita kertoja ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi. Hiattin kappaleita ovat vuosien varrella esittäneet muun muassa Bob Dylan, Bonnie Raitt, Emmylou Harris ja Nick Lowe.

Bluesrockin kuumimpiin nimiin kuuluva Beth Hart on vakuuttanut alan piirit upealla äänellään ja verevillä tulkinnoillaan. Yhteistyötä artisti on tehnyt muun muassa Jeff Beckin, Slashin ja Joe Bonamassan kanssa. Marraskuussa Hart esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa, kun hän hurmasi Helsingin Tavastialle saapuneen runsaslukuisen yleisön.

Kansainvälisen jazzin osalta uusiin kiinnityksiin lukeutuvat Melissa Aldana & Crash Trio sekä GoGo Penguin. Torstaina 16.7. Kirjurinluodossa esiintyy ensi vuonna 80 vuotta täyttävä huilisti-saksofonisti Juhani Aaltonen, jonka kvartetissa rumpuja soittaa jokaisella Pori Jazz -festivaalilla esiintynyt Reiska Laine.

 

Tarjoushintaiset liput myynnissä 31.12. asti

Pori Jazz järjestetään 50. kertaa 11.–19.7. Festivaalin aiemmin julkistettuihin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Orquesta Buena Vista Social Club sekä Dee Dee Bridgewater & Irvin Mayfield and the New Orleans Jazz Orchestra.

Perinteinen avoin lippu (toimituskuluineen alk. 60 euroa) on myynnissä 31.12. asti, ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Lippujen  normaalihinta on toimituskuluineen alkaen 73,50 euroa. Tarjoushintaan myynnissä on myös kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin pääkonsertteihin, jotka järjestetään torstaina 16., perjantaina 17. ja lauantaina 18. heinäkuuta.

www.porijazz.fi