30.01.2020

Jazzlegenda Herbie Hancock konsertoi Pori Jazzissa

Kaikkien aikojen merkittävimpiin jazzmuusikoihin kuuluva Herbie Hancock esiintyy kesällä Pori Jazzissa. Huhtikuussa 80 vuotta täyttävä pianisti-säveltäjä nähdään yhtyeineen Porin Kirjurinluodossa torstaina 16. heinäkuuta. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

Herbie Hancock on ehtinyt jo uransa seitsemännelle vuosikymmenelle. Menestyksekkään ja vaiherikkaan uransa varrella yhdysvaltalaistaiteilija on tullut tunnetuksi kulttuurin, teknologian ja musiikkibisneksen edelläkävijänä. Visionäärinen ja monipuolinen pianisti-säveltäjä on ollut 1960-luvulta alkaen aktiivisesti mukana jokaisessa uudessa populaarimusiikin aallossa.

Hancock nousi kuuluisuuteen kuuluessaan 60-luvulla trumpetistilegenda Miles Davisin kvintettiin, jonka jäsenenä hän mullisti jazzin soundia. Samaan aikaan Hancock aloitti tuotteliaan soolouransa, ja 70-luvulle tultaessa Hancockin menestysalbumit – esimerkiksi hittijulkaisu “Headhunters” – yhdistivät jazzin funk- ja rock-elementteihin tavalla, jonka kaikuja ja ideoita voi kuulla yhä nykypäivän musiikissa. “Rockit” ja “Future Shock” -albumeillaan Hancock sukelsi elektronisen musiikin saloihin, mutta nimekkäässä VSOP-yhtyessään hän jatkoi samanaikaisesti akustisen jazzin kartoittamista.

Hancock on voittanut 14 Grammya ja vastaanottanut myös Oscar-palkinnon Round Midnight -elokuvan (1986) musiikista. Canteloupe Island, Maiden Voyage, Watermelon Man, Chameleon ja monet muut Hancockin sävellykset kuuluvat jazzin moderneihin standardeihin. Vuonna 2016 Hancock palkittiin ainutlaatuisesta urastaan elämäntyö-Grammylla.

Hancock teki ensiesiintymisensä Pori Jazzissa jo vuonna 1971, minkä jälkeen hän on palannut useasti Porin Kirjurinluotoon. Hancockin yhtye kesän Euroopan-kiertueelle täsmentyy myöhemmin.

 

Liput myynnissä S-Etuhintaan 31.3. asti

Ensi kesänä 55. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa. Aiemmin julkistettuihin ensi kesän esiintyjiin kuuluvat muun muassa Gwen StefaniDidoCharles Lloyd Kindred SpiritsGov’t Mule ja Cécile McLorin Salvant.

Pori Jazzin pääkonserttien (16.–18.7.) päiväkohtaiset pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Lipun hinta on toimituskuluineen alk. 75 euroa, kun lipun ostajalla on S-Etukortti. Lipun hinta ilman S-Etukorttia on 81 euroa.

Pääkonsertteihin on myynnissä myös kahden päivän lippuja (alk. 140 euroa) ja kolmen päivän lippuja (alk. 179 euroa). Hinnat ovat voimassa 31.3. asti ja sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun. Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat Pori Jazzin VIP- ja Lounge-liput.

 

55th edition / July 2020

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz