27.06.2011

Jazz kaikuu kirjaksella lauantaina

Kirjazzissa esiintyvän OJ’s Quartetin Olli Jokinen odottaa keikkaa innoissaan
Kirjaslammen tanssilavan luonnonkauniissa maisemissa saadaan jo kolmantena peräkkäisenä kesänä nauttia jazzmusiikin sulosävelistä. Tänä lauantaina Valkeakoskella järjestettävän Kirjazzin lavalle astelevat illan aikana vauhdikas duo Nieminen & Litmanen, Teekkarien jazzyhdistys Polirytmi sekä OJ’s Quartet, jonka jazzhaasteeseen ottavat osaa Harri Marstio, Jake Niska sekä Johanna Kyykoski.

Nuorista muusikoista koostuvan OJ’s Quartetin 19-vuotias Olli Jokinen odottaa tapahtumaa omien sanojensa mukaan innostuneena sekä hieman jännittyneenä.

– Toistaiseksi ollaan soitettu ravintolatyyppisissä tilanteissa taustamusaa, joissa ollaan aika vapaasti saatu kehitellä biisejä ja soittoa. Kirjazzissa OJ’s Quartet on nimenomaan esiintymässä. Se sitoo ja motivoi meitä sen verran, että itsetehtyihin kipaleisiin pitää saada tiukempi rakenne. Varmaan suurin ero on, että yhtäkään biisiä ei kehitellä itse lavalla tällä kertaa. Hauskaa varmasti tulee olemaan, kommentoi Jokinen pilke silmäkulmassa.

Nuorta basistia kiehtoo tyylilajille ominainen vapaus

Jazz ja populaarimusiikki ovat kulkeneet eri teitä jo vuosikymmeniä. Tyylilaji kuitenkin kiehtoo ja yhdistää ihmisiä yhä globaalisti. Olli Jokisen jazzmusiikin maailmaan johdatteli sen tarjoama vapaus.

– Jazz on artistille vapaampi muoto ilmaista itseään. Etenkin improvisaatio on yksi iso elementti, mikä jazzissa kiehtoo. Se on ennalta arvaamatonta ja kaikki tapahtuu just siinä hetkessä. Kun soitto alkaa, niin seuraavaa tahtia pidemmälle ei voi ennustaa.

Kirjazz järjestetään tänä lauantaina 2.7. Kirjaslammen tanssilavalla. Ovet aukeavat kello 19 ja soitto alkaa noin kello 20. Tapahtuma on osa tanssilavan 60-vuotisjuhlakautta. Kirjazzin järjestää Työväen Musiikkitapahtuma ry yhteistyössä D-Kulman kanssa. Lippuvaraukset ja tiedustelut Työväen Musiikkitapahtuman tapahtumatoimistosta.

Kirjazzin järjestävä Työväen Musiikkitapahtuma pidetään tänä vuonna 28.-31.7.

Työväen Musiikkitapahtuma 28.7.-1.8.2021