24.05.2011

Jari Sillanpää avaa Kuopio Tanssii ja Soin

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin Satamatorin ohjelma on tänä vuonna entistä monipuolisempi.

Avajaisissa nähdään muun muassa festivaalin taiteellisen johtajan Jorma Uotisen koreografia Diiva, petroskoilaisen taidekoulun tanssijat sekä koko kansan viihdyttäjä, rakastettu tangokuningas Jari Sillanpää.

Suomen Kansallisbaletti poikkeaa kesäkiertueellaan Kuopiossa, ja perjantaina baletin tanssijoista saadaan nauttia koko toriohjelman ajan. Kansallisbaletti esittää duettoja muun muassa baleteista Prinsessa Ruusunen, Don Quijote ja Scheherazade sekä katkelmia teoksista Ballet Pathetique (Uotinen), Two Fast (Elo) ja 3+1 (Nuutinen).

Myös kesäteatterit rantautuvat tänä kesänä festariviikon satamaohjelmaan. Lauantain ohjelmassa nähdään otteita Kuopion Uuden Kesäteatterin musiikkinäytelmästä Olen suomalainen! Kai Hyttisen ja Sami Kojosen esittämänä. Festarin viimeisenä päivänä lavalle nousevat Hermannin teatterin esiintyjät. Ohjelmaa on nyt myös sunnuntaille, jolloin Rajalan puhaltajat ilahduttavat satamatorin kansaa tunnin mittaisella kesäkonsertilla.

Viikon aikana Sataman lavalla nähdään ja kuullaan muun muassa paikallisten tanssikoulujen esityksiä, afrikkalaisia rumpurytmejä, rivitanssia, salsaa, satamaohjelman juontajan, Sami Saikkosen johtama Pieni Suomalainen Balettiseurue ja Rimpparemmi. 21.−22.6. Reino ja Aino Kotikengän Roadshow poikkeaa Satamatorille mukanaan Idols-tuomarina kunnostautunut Jone Nikula.
− Tämän vuoden satamaohjelmisto on todella laaja ja monipuolinen; on lapsia, nuoria ja aikuisia, erilaisia tanssityylejä ja musiikkia, teatteria ja näytteitä taistelulajeista. Olemme saaneet esiintyjiä ympäri Suomea, jopa Venäjältä saakka, ohjelmatuotannossa työskentelevä Satu Ursinius sanoo.

Kauppatorin ollessa remontissa toriohjelma jatkuu viime vuoden tapaan satamassa.

− Yleisö löysi Satamatorin viime kesänä todella hyvin. Runsas ohjelmisto kauniissa ympäristössä veden äärellä toi tapahtumaan aivan uudenlaisen ”merellisen” nyanssin, festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen sanoo.

Festivaalin pääohjelma Musiikkikeskuksella ja Kaupunginteatterilla on sateenvarjo, joka kokoaa alleen myös kymmeniä muita tapahtumia − kursseja, Satamatorin ohjelmaa, Valohallin Fennia-Forumeita, klubi-iltoja, Paikallisliikettä, Tanssimaratonia…

− Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali on ainutlaatuinen tapahtuma Suomessa, viikon yhteinen nimittäjä on tanssiohjelmiston runsaus, monipuolisuus ja laatu. Se yhdistää ohjelmistossaan ja yleisössään tanssin ammattilaiset, harrastajat, opiskelijat ja Matti ja Maija meikäläisenkin. Osallistujia on läheltä ja kauempaakin, tänä vuonna jopa kolmesta eri maanosasta, Pitkänen toteaa.
Eläke-Fennian forumit lämmittelevät tuttuun tapaan katsojia pääesitysten alla Musiikkikeskuksella. Jorma Uotinen saa Valohalliin haastateltavikseen taiteilijoita festariviikon pääesityksistä. Perjantaina 17.6. Valohallissa nähdään Dance-kisan voittajan Sam Vaherlehdon soolo.

Lauantaina 18.6. maistetaan myös ripaus karnevaalitunnelmaa, kun tanssin, teatterin, musiikin ja muiden kulttuurin alojen ammattilaisista ja harrastajista koostuva tanssikulkue matkaa Jorma Uotisen johdolla Kulttuuriareena 44:stä Satamatorille klo 10.30.

– Kaikki seurat ja yhdistykset ovat tervetulleita iloiseen joukkoomme, niiden tulee ilmoittautua meille toukokuun aikana, tuottaja Sirpa Miettinen kertoo.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 16.-22.6.2011.

Etusivu