07.12.2015

”Janne ja Aino” Pispalan Sottiisin pääkonsertissa Tampereelle 12.6.2016

Vuosi 2016 on Kansantanssin riemuvuosi.  Kansainvälisen kansantanssifestivaalin päätöskonsertissa Pispalan Sottiisissa 12.6.2016 nähdään kansanballadiksi sävelletty yli 40 esiintyjän tanssiteos Janne ja Aino – Balladi erään säveltäjän elämästä. Teos avaa katsojille sarjan säveltäjäneron elämänkäänteitä. Tinkimättömällä työllä nuoresta muusikosta kasvaa arvostettu kansainvälinen taiteilija. Jannelle musiikki on läsnä kaikkialla vaatien jatkuvia uhrauksia muilta elämänalueilta. Toisessa vaakakupissa hehkuu rakkaus kahden taiteilijasielun välillä. Aino on Jannen elämän suurin sinfonia. Teoksen dynaaminen ilmaisukieli syntyy tässä päivässä soivan kansanmusiikin ja energisesti virtaavan tanssin saumattomasta symbioosista.

Teoksen on käsikirjoittanut Petri Kauppinen ja sen koreografiasta ja ohjauksesta vastaavat Petri Kauppinen ja Milla Korja, musiikin on säveltänyt Ville Ojanen. Musiikista ja tanssista vastaavat Ostrobothnian Folk Orchestra ja Oamkin tanssinopettajaopiskelijat. Päärooleissa nähdään Johanna Iivanainen, Timo Rautiainen, Heidi Kultanen, Mitja Pilke ja Aapo-Matti Puhakka.

Pispalan Sottiisi on Pohjois-Euroopan merkittävin, kansainvälinen kansantanssifestivaali, joka järjestetään parillisina vuosina Tampereella. Pispalan Sottiisi seuraa alan kehitystä ja tuottaa itse uusia kansantanssiin ja -musiikkiin pohjautuvia produktioita. Festivaalin ohjelmaan kuuluu konsertteja sisä- ja ulkotiloissa, koulutusta, seminaareja ja klubi-iltoja. Pispalan Sottiisia on järjestetty vuodesta 1970 lähtien, ja se on kansainvälisen CIOFF perinnefestivaalien organisaation ja myös Finland Festivals -juhlaketjun jäsen. Pispalan Sottiisin järjestäjinä toimivat yhteistyössä Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. ja Tampereen kaupunki.

Tampereella nähtävän ”Janne ja Aino” -teoksen toteuttavat yhteistyössä Suomen Nuorisoseurat/ Pispalan Sottiisi ja Tampere-talo.

Pispalan Sottiisi 8.-12.6.2016,  www.sottiisi.net

 

JANNE JA AINO

Balladi erään säveltäjän elämästä

(HUOM! Vain yksi esitys)

Sunnuntaina 12.6.2016 klo 14, Tampere-talon Iso sali

Liput 28 €/ 14 €

 

Koreografia ja ohjaus – Petri Kauppinen ja Milla Korja

Säveltäjä – Ville Ojanen

Käsikirjoitus – Petri Kauppinen

Laulujen tekstit – Heidi Maria Paalanen

 

Janne – Timo Rautiainen

Aino – Johanna Iivanainen

Nuori Janne – Mitja Pilke

Nuori Aino – Heidi Kultanen

Kertoja ja Robert – Aapo-Matti Puhakka

Joutsen – Anni Koponen

 

Puvut – Ulpu Korpua

Maskeeraus ja kampaukset – Essi Jylhä ja Kristina Juntunen

Valokuvaaja – Jussi Liikala

 

Musiikin johto – Ville Ojanen

Ostrobothnian Folk Orchestra

Oamkin tanssinopettajaopiskelijat

 

Tuotanto

Centria ammattikorkeakoulu

Keski-Pohjanmaan konservatorio

Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutus